"Grill" vacsora...
...mert Grillezni jó! Nemde? :D Variációk hada
cikázik minden alkalommal a fejemben, szép lassan
sort kerítek megvalósításukra :D Sokkal kellemesebb
a szabadtéri tűzhely mellett serénykedni ebben
a melegben, mint a konyhában...néha egy kis medencébe
mártózás, jéghideg söröcske kortyolgatás,
folyton csicsergő gyerekek...
Kata Fakanala és a Kenwood cég, közös játékot hirdetett,
ami egy minden hónapban, adott tematikára épülő
saját készítésű receptek versengése. A legsikeresebb
recepttelők ringbe szállnak a karácsonykor
véget érő játék főnyereményéért.
Július hónap témája...mi is lehetne aktuálisabb,
mint a grillezés! No akkor izzítsuk a faszenet!
Hozzávalók...
(8 személyre)
2 db nagy csirkemell filé
2 ek olíva olaj
2 ek méz
1 db chili paprika
2 gerezd fokhagyma(zúzva)
só, frissen őrölt bors
2 ek Teryaki szósz
baconos hagymakarikákhoz...
2 nagy fehér édes hagyma
2 ek ketchup
1 ek mustár
csipet só
500 g szeletelt bacon szalonna
saslikpálcák
fűszeres káposztához...
1 közepes fej(új)káposzta
olíva olaj
kedvelt fűszerkeverékünk
tengeri só
alufólia
édesburgonyához...
2 db batáta(édesburgonya)
2 ek mogyoró olaj
tengeri só
frissen őrölt bors
Guacamole...
2 db avokádó
1 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 lime leve
tengeri só
frissen őrölt bors
chili paprika
1 közepes paradicsom
nagy csokor petrezselyem
8 db "puffancs" zsemle
aminek receptjét itt találjátok
Elkészítés...
A grillezés lényege "nálam" az előkészítésben rejlik.
Hús és zöldségek bepácolása, darabolása
jelentősen megrövidíti a korgó pocakunk okozta
türelmetlenségek gyors orvoslását :D
Már csak grillre helyezés van hátra
és pár perc múlva ehetünk is! :D
...tehát érdemes előre gondolkodni és rákészülni!
Csirke melleket több szeletbe vágtam és az olajban
elkevert fűszerekkel egy éjszakára hűtőben érleltem.
A beizzított faszén parázson pár perc alatt készre
sütöttem.
Káposztát 8 egyenlő cikkre vágtam, alufóliára
helyezve olajjal locsoltam és fűszereztem.
Itt a citrombors igazán karakteres, nagyon
finom ízt kölcsönöz az édeskés káposztának.
Gondos becsomagolás után
a parázs szélére helyezve, 15-20 perc alatt
szépen megsül magától, semmi más teendőnk
nincs vele elkészültéig :D
Batátát azaz édes burgonyát, enyhén sós vízben
félpuhára pároltam,majd cikkere vágva, mogyoró
olajjal locsoltam-sóztam-borsoztam és grilleztem.
Guacamole egy főleg Mexicóban őshonos előétel,
amit számos receptjükben felhasználnak.Elkészítése
nagyon egyszerű.Csupán csak az érett avokádók húsát
bele kanalazzuk egy magas falú edénybe, fűszerezzük,
további zöldségeket bele aprítjuk, lime levével és
olíva olajjal lágyítva (jelen esetben) krémesre
mixeljük. Bevallom őszintén, nem mindig szoktam
teljesen pépesíteni-imádom a rusztikus állapotban
hagyott ételeket:) Ízlésünknek megfelelő mennyiségű
chili parikával tehetjük még pikánsabbá...
Baconos hagymakarikák most először készültek,
de az óriási sikeren felbuzdulva többé elmaradhatatlan
része lesz a grillezéseknek! Naggggyon finom!!!
A nagy és édes hagymákat 1 cm széles karikákra
vágtam, óvatosan, hogy szét ne essenek.
2 gyűrűnyi részt hagytam meg, mivel szalonnával
lesz körbe tekerve és biztos jól átsüljön!
A hozzávalókból sűrű öntetet kevertem és ecsettel
lekenegettem a karikákat,majd bacon szalonnával
körbe tekerve, azt saslik pálcákkal igyekeztem rögzíteni.
No ezt a részt még nem árt tökéletesíteni, de megérte
a morgolódást és a harcot a szalonna szeletekkel :D
Pálcástól grillre helyeztem és kb 15 perc után
késznek ítéltetett...
Hamburger zsemléket félbe vágtam és pár percre,
grillre raktam, majd a csípős és pikáns Guacamole
került a zsemle alsó felére...amit a grillezett
csirkemell követett. Sült Kápia paprika szelet zárta
a "belevalók" sorát...mindezt lezártam a puffancs
grillen pirított másik felével. Fűszeres grill
zöldségekkel kínáltam és jó hideg, citromos
Tequilás sörrel öblögettünk :D
...ha kedvet kaptatok próbáljátok ki ti is !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése