2014-07-23








Joghurtos zsömle ...














Nincs is annál szívmelengetőbb, mint mikor a 
reggeliző asztalon a saját kézzel készített
 friss pékárú illatozik :)
Nem ördöngösség! Fogj hozzá bátran!






Hozzávalók...
(12 db-hoz)

400 g liszt
1 tojás
300 ml joghurt
2 tk sütőpor
1 kk só
1 kk cukor


1 ek szezámmag vagy mák 
a tetejére díszítésként






Elkészítés...


Egy tálba szitáljuk a lisztet, sütőport
hozzá adjuk a sót és cukrot.Egy másik tálkában
elkeverjük a joghurtban a tojást és a két részt
egybe telepítve tésztát gyúrunk. 12 db kis gömböt 
formázunk, amit sütőpapíros tepsire csücsültetünk.
Vizes kézzel átsimítjuk a tetejüket és szezám
maggal vagy mákkal hintjük. Éles késsel kereszt
 metszést ejtünk rajta és 200 °C-ra előmelegített
sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük :D
Pihe-puha tömör kis zsömlékkel ajándékozzuk
meg szeretteinket reggelire ...
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat :)


















Nincsenek megjegyzések: