Curry szószban sült csirke
Parmezános cukkini lepénnyel...
Néha-néha azért velem is megesik,hogy egy
jól bevált kész termékhez nyúlok főzéskor.
Ilyenkor szemellenző feltéve, mindenféle apró
betűs részt kihagyva, levettem a polcról
a Thai Curry szószt... igazából a már alapból
kombinált, karakteres fűszereket használtam ki
a csirke pácolásához... a többit már
a nyári zöldségek varázsára bíztam :)
Hozzávalók...
(4 személyre)
főétel...
4 db egész csirkecomb(bőr nélkül:)
100 ml Curry szósz
1 db nagyobbacska paradicsom
kockára kis vágva
1 db zöld chili paprika
100 g reszelt mozzarella
1 szál zöld hagyma
só
köret...
400 g cukkini
(frissen reszelve,sózva,kicsavarva)
100-120 g liszt
50 g reszelt parmezán
só, frissen őrölt bors
friss bazsalikom levelek(6 levélke)
frissen reszelt szerecsendió
1 gerezd préselt fokhagyma
2-3 ek olíva olaj a sütéshez
Elkészítés...
Csirke combokat alaposan átforgatjuk a curry
szószban, alufóliával fedjük, majd forró sütőbe
tolva 40 percet sütjük. Eközben kis kockákra
vágjuk a paradicsomot és a zöld chilit, vékony
karikákra szeljük a zöld hagymát. Mindezt reszelt
sajttal összekeverve gazdagon mérve, a sült
csirkehúsra halmozzuk. Vissza toljuk a sütőbe
immáron grill fokozaton 10-15 percre.
Sok finom szaft keletkezik a húsok alatt,
ami még porhanyósabbá és élvezhetőbbé teszi az ételt :)
Parmezános cukkini lepénykékkel, bizony nem restelltünk
"tunkolni" belőle :)
A lepényekhez...lereszeljük a cukkinit, sózzuk,
kicsit állni hagyjuk, majd alaposan kicsavarjuk.
Sózzuk, borsozzuk, sok szerecsendiót reszelünk rá,
vékonyra metélt bazsalikom levelekkel, préselt
fokhagymával ízesítjük. Mindehhez keverjük a tojást,
reszelt parmezán sajtot,lisztet. Serpenyőben olíva
olajat hevítünk és kanállal kis halmokat ellapítva,
2-3 perc alatt(oldalanként értve)átsütjük.
Nincs más hátra, mint bezsebelni az asztalnál
ülők elégedett mosolyát!
Jó étvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése