Túrós
pogácsa...
(megmaradt étel újra gondolva)
Kinél nem fordult még elő, hogy egy elköltött
finom ebéd után, bizony dobozba is kerül
kevéske maradék? No én így jártam a túrós
tésztával :D Nem nevezném receptnek, csak
egyszerű és praktikus újra hasznosításnak :D
Pogácsa rajongó kisfiam kedvében
szerettem volna járni , így hamar begyúrtam
belőle egy finom pogácsát...a sikerem Dominál
most sem maradt el! Jelenleg is pogácsát rágcsál
némi sonkával ,mini szendvicsnek álcázva...
Ilyenkor mindig újra töltődnek a boldogság raktáraim :D
Végre, eszik a gyerek!!!
Hozzávalók...
(50 db pogácsához)
600
g túrós tészta
(előző napi ebédből maradt :)
2
ek tejföl
1
tojás
100
ml langyos tej
20
g friss élesztő
1 csipetnyi cukor
1 tk só
80
g vaj
~600
g búzaliszt
kenéshez...
1 db tojás
szezám
mag a szóráshoz
Elkészítés...
Sütőt
előmelegítettem 50 °C-ra a tészta kelesztéséhez...
Az
előző napról megmaradt túrós tésztát egy
burgonyatörővel
átnyomkodtam ,hogy a nagyobb
tészta
darabokat „eltüntessem”
Olvasztott
vajat, és a tojást hozzá kevertem.
Langyos
cukros tejben elkeverve
az
élesztőt megvártam amíg az felhabosodik,
túrós
masszához adagoltam a liszttel együtt,
egészen
addig, amíg jól gyúrható pogácsa tésztát
nem
kaptam(ez nálam kb 600 g volt)
Alaposan
kidolgoztam a tésztát és letakarva
az
előmelegített sütőben kb 20 perc alatt
duplájára
kelesztettem. Lisztezett gyúrótáblán
kézzel
ujjnyi vastagra ellapogattam,majd feltekertem
mint
egy szőnyeget és újból ellapogattam.
6
cm-s pogácsa szaggatóval kiszúrtam a formákat
és
sütőpapíros tepsire sorakoztattam őket.
Felvert
tojással vékonyan lekentem, amit 15 perc
pihentetés
követett. Újból tojásos lekenés következett
és
kétféle szezámaggal csinosítottam a tetejét.
200
fokra melegített sütőbe tolva 10-12 perc alatt
aranybarnára
sütöttem...
Újrahasznosítás
indul!
Jó
kikapcsolódást készítés közben :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése