Citrusos kenyér...
Nyári melegben is, de szinte minden évszakban hódít
nálunk a citromos variánsok sora.
(Örök citrus íz rajongó vagyok és maradok is...
szerencsére a családban is nagyon kedvelt gyümölcs :)
Egy régebben elmentett uzsonna sütemény
receptet variáltam át, az itthoni készleteket felmérve.
Kerti partik kitűnő eleme is lehet, főleg mert
akár 1-2 nappal előtte is bátran elkészíthetünk és
nem kell aggódnunk, hogy megromlik a nagy melegben...
Szeressétek...süssétek :)
Hozzávalók...
3 db tojás
150 g vaj
150 g barna cukor
170 g liszt
1/2 tk sütőpor
1 lime leve és reszelt héja
1 kk vanília esszencia
50 g aszalt citrus mix
csipet só
máz...
2 ek porcukor
citromlé
Elkészítés...
Sütőt előmelegítjük 180°C-ra, őzgerinc formát
kivajazzuk, lisztezzük, félre tesszük.
Vajat a cukorral, vaníliával, csipet sóval habosítjuk,
majd a tojásokat egyenként hozzá adva tovább mixeljük.
Sütőpor-liszt keveréket hozzá adjuk és lime levével,
annak reszelt héjával, citrus aszalvánnyal ízesítjük.
Sütőformába simítjuk a masszát és 35-40 perc
alatt készre sütjük. Félidőben a biztonság kedvéért
sütőpapírt tettem a süteményre.
Sütés után a formát a tésztán hagyva, rácsra borítjuk
és 10 perc után levesszük róla. Mázhoz a porcukorba
annyi citromlét keverünk, hogy az enyhén folyós
maradjon. Nejlon zacskóba töltve, annak egyik csücskét
lecsippentjük, mázat a süteményre csorgatjuk.
Mi már langyosan majdnem bekebeleztük az egész
süteményt,de a megmentett szeletek ma reggel
is finom, telt ízűek voltak(cseppet sem száradtak ki!)
Kötényeket felkötni :) Jó sütögetést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése