Karfiol lepénykék...
olaszos ízvilággal
Egyik nagy kedvencem a karfiol- sokféle formában
elkészítettem már, de így tényleg ütős lett :D
Mi is lehetne rossz benne? ...hiszen
közkedvelt, friss fűszernövényeket és
a paradicsomot hívtam segítségül.
Mindezt, simulékonyságáról híres mozzarella
sajttal fogtam össze...nos érdekel? Olvass tovább!
Hozzávalók...
4 személyre
lepénykékhez...
1 közepes fej karfiol
friss oregánó levélkék
(a szárított is megteszi :)
1 tojás
nagy csipetnyi só
frissen őrölt bors
50 g reszelt mozzarella sajt
töltelék...
6-8 db friss bazsalikom levélke
2 evőkanálnyi paradicsom püré/vagy ketchup
50 g reszelt mozzarella sajt
Elkészítés...
Karfiolt rózsáira szétszedve, sós forró vízben
puhára pároljuk, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük.
Sütőt előmelegít 220 fokra,tepsit sütőfóliával bélelünk.
Egy villával szétnyomkodjuk a puhára főtt zöldséget
és a benne maradt nedvességet a lehető
legalaposabban kinyomkodjuk.
Az így kapott karfiol pépet sózzuk és fűszerezzük,
tojás és reszelt mozzarella sajtot keverünk hozzá.
Egy kanál segítségével 4 db lepényként
alakítunk ki a sütőpapírozott tepsin.
10 percre az előmelegített sütőbe tolva elősütjük,
kivesszük és tetejüket megkenjük
paradicsom pürével/ketchuppel, reszelt sajttal hintjük
és vékonyra metélt bazsalikomot szórunk rájuk.
Újbóli 6-8 perces sütés következik.
Sütőből kivéve egy húslapáttal félbe hajtjuk
és azon melegében friss kevert salátával
kínáljuk. Akár köretként is el tudom képzelni...
Kissé macerásnak tűnik az elkészítés(pedig nem az ! :)
Bátran fogjatok hozzá, mert megéri!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése