Parmezános-bazsalikomos
cukkini lepénykék...
Ezeket a lepénykéket eredetileg egy szaftos,
fűszeres csirke mellé tálaltam köretként,
de úgy gondoltam megérdemel egy önálló
posztot is, mert olyan üde és finom.
Friss salátával szervírozva, joghurttal
locsolva, kitűnő villás reggelit
készíthetünk...cukkini szezon van,
használjuk ki igaz? :D
Hozzávalók...
12 db-hoz
500 g reszelt cukkini
só
frissen őrölt bors
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk frissen reszelt szerecsendió
50 g parmezán (vagy más karakteres sajt)
1 szál zöldhagyma(vékonyra karikázva)
1 tojás
100-12 g liszt
6-8 levél friss bazsalikom
2-3 levélke friss menta
(vékonyra metélve)
2-3 ek olíva olaj a sütéshez
joghurt a tálaláshoz
Elkészítés...
Zsenge cukkinit nagy lyukú reszelőn héjastól
lereszeljük, majd sózzuk és 10 percet állni hagyjuk.
Alaposan kicsavarjuk a felesleges nedvességet és
gazdagon fűszerezzük. Tojást, parmezánt, lisztet
hozzá adva, gondosan össze keverjük.
Serpenyőben 1-2 ek olíva olajat hevítünk,
egy evőkanál segítségével adagoljuk a masszát.
kissé ellapítjuk és 2-3 perc sülés után,
spatulával megfordítva, másik oldalát is pár
percig pirítjuk. Azon melegében tálaljuk
és kedvünk szerint joghurtot kanalazunk rá :)
Már csak a kedvenc, gőzölgő teánk hiányzik mellé...
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése