Levendulás kajszi turmix...
Kissé túlérett kajszi barackok birtokába jutottam,
így mihamarabb cselekedni kellett mielőtt
az enyészeté lennének ezek az aranysárga
zamatos gyümölcsök. Tízóraihoz közeledve, kézen
fekvő volt a megoldás...turmixoljunk!
Kajszi a levendulával szerintem páratlan párost
alkotnak, így belőle is csempésztem
néhány virágmorzsányit hűsítő italunkba...
Hozzávalók...
(2 személyre)
6 db kajszi barack
150 ml natúr joghurt
1 tk levendula virágmorzsa
1 ek virágméz
pár csepp citromlé
ásványvíz
Elkészítés...
Barackok gyümölcs húsát egy magas falú
edénybe kanalazzuk, kevés citromlét csorgatunk rá.
Levendula virággal és mézzel ízesítve, a
joghurttal és némi ásványvízzel együtt,
selymes állagúra mixeljük...ha túlságosan
sűrűnek ítéljük a turmix állagát,
ásványvízzel tovább hígíthatunk rajta.
Jól behűtve kínáljuk :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése