Fűszeres-sajtos stangli...
Reggelire készült sós stanglik receptjét hoztam,
Mami(nagyim) recept gyűjteményéből- sajttal
és fűszerekkel ízesítve...igazán kiadós és
tápláló kezdete a napnak :D Annál is inkább,
mert zsírral készült (Aki idegenkedik a zsír
használatától az vajjal is bátran elkészítheti!)
A sok zsiradék miatt, tésztája másnapra
is finom puha marad, nem szárad ki!
Hozzávalók...
(16 db-hoz)
500 g liszt
20 g friss élesztő
250 g zsír/vaj
200 g reszelt sajt
csipetnyi cukor
100 ml langyos tej
1 tk pirospaprika őrlemény
1 kk őrölt köménymag
1 db tojás a kenéshez
só
Elkészítés...
Langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztőt,
1 ek liszt és csipetnyi cukor kíséretében
megvárjuk amíg jól felhabzik.
Átszitált lisztben elmorzsoljuk a
zsiradékot és a reszelt sajt felét, sózzuk,
majd a megérlelt "kovásszal" együtt alaposan
átgyúrjuk. Meleg helyen,letakarva, duplájára
kelesztjük. Enyhén lisztezett deszkán ujjnyi
vastag téglalap alakot nyújtunk és éles késsel
16 db stanglit(téglalapot)szelünk belőle.
Felvert tojással lekenjük, az összekevert fűszereket
rászórjuk, majd a reszelt sajt másik felével
meghintjük. Sütőt előmelegítjük 200 °C-ra,
ahol is 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése