Alma ecetes
paradicsom saláta...
Nyári napok egyik kedvelt gyors salátája,
ez az alma ecetes paradicsom saláta.
Az édeskésre érett paradicsom nagyon klasszul
harmonizál a lila hagymával, fokhagymával...
Hamar elkészül és mire megteríted az asztalt,
már össze is érnek az ízek...hmmm egy fűszeres
grillezett hús mellé jó választásnak tűnik :)
...ti hogy vagytok ezzel?
Hozzávalók...
(4 személyre)
4 db (nagyobb) paradicsom
1 fej lila hagyma
fekete olajbogyó
oregánó levélkék
3 ek almaecet
1/2 ek cukor
3 dl víz
só
őrölt fehér bors
1 kk fokhagyma granulátum
2 ek olíva olaj
Elkészítés...
Paradicsomot, lila hagymát, olajbogyókat
karikákra vágjuk. Friss oregánó levelekkel
együtt, egy tálkába rétegezzük.
Az alma ecetes öntethez össze keverjük a
hozzávalókat (ízlés szerint alakítjuk a fűszerezést:)
és a zöldségekre öntve, legalább 30 percig hűtőben
pihentetjük az ízek kellemes, hangsúlyos
össze érése érdekében.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése