Málnás Semifreddo . . .
Kedvelt fagyis receptünk mert sok féle -képpen variálható és mindig finomra sikeredik :)
Semifreddo jelentése "félig fagyott".
Édes és krémes . . . itt a málna szezon közepén ezt a variánst használtam . . .
Hozzávalók . . .
( kb 1 liternyi mennyiséghez)
( kb 1 liternyi mennyiséghez)
200 ml habtejszín( Hulala vagy Meggle )
2 egész tojás
3 ek friss gyümölcs (vagy 4-5 ek lekvár )
2 ek friss gyümölcs a tetejére
8 dkg cukor
Elkészítés . . .
Tojások sárgáját és cukrot habosra dolgozom robotgéppel.
Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom.
Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :)
Villával áttöröm a gyümölcsöt és a tojásos masszába forgatom.
Amennyiben lekvárt vagy dzsemet használok cukor már nem is kell :)
Habtejszínt kemény habbá verem és óvatosan a cukros gyümölcsös
mázhoz keverem. A tojik fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan
a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok,
vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem .
Variációk sora kimeríthetetlen :)
mázhoz keverem. A tojik fehérjét is habbá verem és szintén óvatosan
a masszához keverem-forgatom.A fagyi alapunkra friss gyümölcsöt szórok,
vagy tört gyümölccsel örvény formában a mázhoz keverem .
Variációk sora kimeríthetetlen :)
Műanyag edényben lezárva legalább 4-5 órára fagyasztóba teszem.
Tipp...
Őzgerinc formát frissen tartó fóliával kibélelünk, friss gyümölcsöt szórunk az aljába,
ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk
és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk.Tejszínhabbal
vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.
ráhalmozzuk a fagyi masszát és fagyóba tesszük. Fogyasztás előtt kiborítjuk
és pár perc várakozás után szépen szeletelhető parfét kapunk.Tejszínhabbal
vagy csokiöntettel nagyon finom hűs nyalánkság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése