Gyömbéres - Cukkinis kevert süti . . .
ropogós dióval
Cukkini dömping beindult! Általam nagyon kedvelt zöldség,
aminek felhasználhatóságát tekintve a számtalan
jelzővel illetném . . csupa-csupa pozitívummal :)
Sokszor főzök belőle finomságokat,
de édességet még nem készítettem.
Sok helyen láttam hasonló recepteket a világhálón,
egy kis módosítást eszközöltem a gyerekeim megtévesztésére,
mert ugye a zöldségféle nem mindegyikük kedvence ;)
Hozzávalók...
20 X 30 cm-s tepsihez
20 dkg cukor
25 dkg liszt
3 tojás
2,5 dl olaj
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj
10 dkg durvára vágott, pirított dió
30 dkg reszelt, lecsöpögtetett cukkini
friss gyömbér reszelve(kb 3cm)
fél citrom reszelt héja
Elkészítése...
Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, tepsit sütőpapírral béleljük.
Cukkinit megtisztítjuk,magját kivájjuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk, állni hagyjuk, majd szűrőbe téve lecsepegtetjük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük, olajat belecsorgatjuk, majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük.
Előzőleg a diót serpenyőben megpirítjuk és durvára törjük,
masszához adjuk. Fahéjjal, reszelt citrom héjával és
gyömbérrel ízesítjük. Legvégül a lecsepegtetett cukkinit
is hozzá keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben alsó rácson kb 20-25 percig sütjük(tűpróba)
Tipp...
Porcukorral hintve és baracklekvárral kínáltam,
de csokival leöntve is el tudom képzelni :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése