2013-07-14



Tarhonyás pulykacomb zöldségkörettel . . .





Könnyed ebéd frissen szedett zsenge borsóval  és új sárgarépával  körítve . . .
A pirított kis sörétek a kicsik egyik nagy kedvence. Ezzel a kis tésztával körítve bármit eladhatok nekik ebédre ;)



Hozzávalók . . .4 főre

husihoz . . .


50 dkg pulykacomb 
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb paprika,paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek pirospaprika
1 -2 dl zöldség alaplé

körethez . . .

50 dkg tarhonya 
só,bors,kevés olaj

30 dkg zsenge borsó
3 szál répa
4-5 rózsányi karfiol :)
2 ek vaj, 1 ek olíva olaj
só, petrezselyem a szóráshoz


Elkészítés . . .

A húshoz - kevés olajon, hagymából, paprikából  ,paradicsomból, fűszerekből pörkölt alapot készítek.Erre dobom rá a felkockázott pulyka husit. Puhára párolom és ha szükséges zöldség alaplével felöntöm.
Amíg a husi fő, addig a tarhonyát megpirítom kevés olajon, sózom, borsozom és forró vízzel felöntve,hogy ellepje a söréteket, puhára főzöm.
Olaj & vaj felolvasztás után a zöldségeket párolom fedő alatt puhára egy másik edényben .
Tálalás előtt picit sózom és meghintem apróra vágott friss petrezselyemmel.
Üdítő és könnyed ebéd elkészült 1 órán belül :)Uccu neki kanállal ,itt vidéken!
Jó étvágyat hozzá!







Nincsenek megjegyzések: