Tarhonyás pulykacomb zöldségkörettel . . .
Könnyed ebéd frissen szedett zsenge borsóval és új sárgarépával körítve . . .
A pirított kis sörétek a kicsik egyik nagy kedvence. Ezzel a kis tésztával körítve bármit eladhatok nekik ebédre ;)
Hozzávalók . . .4 főre
husihoz . . .
50 dkg pulykacomb
1 kis fej vöröshagyma
1 kisebb paprika,paradicsom
1 gerezd fokhagyma
só, bors
1 ek pirospaprika
1 -2 dl zöldség alaplé
körethez . . .
50 dkg tarhonya
só,bors,kevés olaj
30 dkg zsenge borsó
3 szál répa
4-5 rózsányi karfiol :)
2 ek vaj, 1 ek olíva olaj
só, petrezselyem a szóráshoz
Elkészítés . . .
A húshoz - kevés olajon, hagymából, paprikából ,paradicsomból, fűszerekből pörkölt alapot készítek.Erre dobom rá a felkockázott pulyka husit. Puhára párolom és ha szükséges zöldség alaplével felöntöm.
Amíg a husi fő, addig a tarhonyát megpirítom kevés olajon, sózom, borsozom és forró vízzel felöntve,hogy ellepje a söréteket, puhára főzöm.
Olaj & vaj felolvasztás után a zöldségeket párolom fedő alatt puhára egy másik edényben .
Tálalás előtt picit sózom és meghintem apróra vágott friss petrezselyemmel.
Üdítő és könnyed ebéd elkészült 1 órán belül :)Uccu neki kanállal ,itt vidéken!
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése