2014-03-16





Paradicsomos csípős csirkeszárnyak ...









Ki szereti a csontos csirke husikat? Kedvelitek vagy mellőzitek?
 Gyorsan elkészül, ezért  is nagyon kedveljük  :D
No meg ami paradicsomos, nagy előnnyel landol a tányérunkon :) 
Köretként friss citrusos, balzsam ecetes salátával,  párolt rizzsel ... kínálva
  nagyon ízletes fogás ebédre vagy akár vacsorára is egyaránt.




Hozzávalók ...
(6 személyre)

1 kg tisztított csirkeszárny

paradicsomos páchoz...

2 dl paradicsom püré
(nálam házilag készített ketchup)
1 ág kakukkfű
chili paprika (ízlés szerint)
őrölt fehér bors
2 ek szójaszósz
2 ek méz
friss bazsalikom levélkék
2 ek olíva olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
snidling apróra vágva a kész étel tetejére szórni


Elkészítés ...

A pác hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük.
A szárnyakat alaposan megmossuk, és az előzőleg elkészített páclében megforgatjuk, 
majd sütőedénybe téve lefóliázzuk és 200 fokon 20-25 perc alatt puhára pároljuk.
 Amennyiben időnk engedi a pácban hagyjuk pihenni egy-két órát a húsokat,
 de ellenkező esetben, villám megoldásként azonnal sütve is ízletes lesz a végeredmény :D
 Fóliát levéve még pár percet pirítjuk a a húsok  felületét.
 Friss salátával és  párolt rizzsel kínáltam ... Kötényeket felkötni ! Jó étvágyat! 














Nincsenek megjegyzések: