Paradicsomos csípős csirkeszárnyak ...
Ki szereti a csontos csirke husikat? Kedvelitek vagy mellőzitek?
Gyorsan elkészül, ezért is nagyon kedveljük :D
No meg ami paradicsomos, nagy előnnyel landol a tányérunkon :)
Köretként friss citrusos, balzsam ecetes salátával, párolt rizzsel ... kínálva
nagyon ízletes fogás ebédre vagy akár vacsorára is egyaránt.
Hozzávalók ...
(6 személyre)
1 kg tisztított csirkeszárny
paradicsomos páchoz...
2 dl paradicsom püré
(nálam házilag készített ketchup)
1 ág kakukkfű
só
chili paprika (ízlés szerint)
őrölt fehér bors
2 ek szójaszósz
2 ek méz
friss bazsalikom levélkék
2 ek olíva olaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
snidling apróra vágva a kész étel tetejére szórni
Elkészítés ...
A pác hozzávalóit egy nagyobb tálban összekeverjük.
A szárnyakat alaposan megmossuk, és az előzőleg elkészített páclében megforgatjuk,
majd sütőedénybe téve lefóliázzuk és 200 fokon 20-25 perc alatt puhára pároljuk.
Amennyiben időnk engedi a pácban hagyjuk pihenni egy-két órát a húsokat,
de ellenkező esetben, villám megoldásként azonnal sütve is ízletes lesz a végeredmény :D
Fóliát levéve még pár percet pirítjuk a a húsok felületét.
Friss salátával és párolt rizzsel kínáltam ... Kötényeket felkötni ! Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése