Lencseleves-gazdagon ...
Ízekben bővelkedő, gazdagon zöldségezett leves,
tápláló és szívet melengető egyben, ebben a télutót idéző didergős hangulatban.
Füstölt csülök felvágása pedig a tavaszt hozza közelebb,
böjti időszak ide-vagy oda :D
Hozzávalók...
20 dkg barna lencse(beáztatva)
10 dkg füstölt csülök(kockákra vágva)
2 ek olaj
kis fej vöröshagyma
1 vékony szelet füstölt szalonna
10 dkg füstölt csülök(kockákra vágva)
2 ek olaj
kis fej vöröshagyma
1 vékony szelet füstölt szalonna
3-4 db babérlevél
füstölt kolbász karikák
szegfűbors,szemes bors,só
édes nemes pirospaprika
füstölt kolbász karikák
szegfűbors,szemes bors,só
édes nemes pirospaprika
3 db sárgarépa
2 db fehér répa
2 db kisebb burgonya
1 db angol zellerszál
2 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleves alaplé
2 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleves alaplé
Elkészítés...
Egy nagy leveses fazékban, kevés olajon kockára vágott
szalonnát pirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedő alatt félkeményre pároljuk.
Ezután az előzőleg legalább 1 órával beáztatott lencsét
az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük
és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.
Tea tojásba fekete és szegfűborsot téve,
szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve, csendes lángon puhára főzzük
a zöldségeket és húsokat is egyaránt.
Az elkészült sűrű tartalmas lencse levest,
tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erős paprikával tálaljuk :D
Kötényeket felkötni...Jó átvágyat!
Egy nagy leveses fazékban, kevés olajon kockára vágott
szalonnát pirítunk, majd a kétféle hagymát üvegesre pároljuk. Megtisztított, felaprított zöldségeket és a füstölt csülök kockákat fedő alatt félkeményre pároljuk.
Ezután az előzőleg legalább 1 órával beáztatott lencsét
az áztató lével együtt a zöldség alaphoz öntjük
és ízlésünknek megfelelően fűszerezzük.
Tea tojásba fekete és szegfűborsot téve,
szintén a levesbe lógatjuk. Pirospaprikát szórunk rá és alaplével felöntve, csendes lángon puhára főzzük
a zöldségeket és húsokat is egyaránt.
Az elkészült sűrű tartalmas lencse levest,
tejföllel, friss ropogós kenyérrel és igény szerint erős paprikával tálaljuk :D
Kötényeket felkötni...Jó átvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése