2014-03-23





Medvehagymás-magos stangli...








Blogkóstoló játék finise van ma, ezért
 játékon kívül, Márti hogymegtudjuknezni.blogjáról 
egy sósságot is választottam,
 így a medvehagyma szezon kellős közepén :)
Egyétek, és vigyétek ti is ... nagyon finom !














Hozzávalók...
(40 db-hoz)

30 dkg finomliszt
20 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 ek só
3 dkg friss élesztő
1,5-2 dl (házi)tej
2-3 ek (házi)tejföl
25 dkg margarin
1 kis csokor medvehagyma
1 tojás a kenéshez
magok a szóráshoz
(tökmag, napraforgómag...)




Elkészítés...

Egy nagy tálba össze keverjük a kétféle lisztet a sóval.
1 dl langyos házi tej,-élesztő, pici barna cukor és kevés liszt hozzáadásával kovászt készítünk. Amikor jól felhabosodott, a liszttel együtt tésztává gyúrjuk. Langyos tejjel és tejföllel lágyítunk az állagán. 






Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk 
és a kemény margarint a tésztára reszeljük, 
apróra vágott medvehagymával szórjuk 
és roló szerűen feltekerjük. 
Letakarva 20 percet pihentetjük.
 Újból kinyújtjuk és most ellentétes irányban tekerve, 
újabb 20 perc pihenő következik.






Sütőt előmelegítjük 180 fokra, tepsit sütőpappírral bélelünk.
Majd 1 cm vastagságúra kinyújtva kb 2 X 10 cm-s rudakra vágjuk. Tojással lekenjük, tetszőlegesen, olajos magokkal 
vagy sajttal szórjuk és előmelegített sütőben 
15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Gulyás leves mellé kínáltam kenyér helyett,
  másnap a gyerekek reggelire tea mellé fogyasztották.
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
















Nincsenek megjegyzések: