2014-03-07





Citruskrém ...







Lassan lejár a narancs szezon, könnyed és selymes krém is készülhet belőle, amivel süteményeket tölthetsz meg, palacsintára kenheted, öntetként tálalhatod, vagy akár mártogatósnak is jó ötlet lehet...






Hozzávalók...
(2,5 dl mennyiséghez)

1 db narancs reszelt héja és leve
1 db citrom reszelt héja és leve
8 dkg porcukor
2 db tojás
6 dkg vaj 


Elkészítés...

Edényben vizet forralunk. A citrusok héját lereszeljük, levüket kifacsarjuk és tűzálló üveg edénybe tesszük, elkeverjük benne a cukrot és a vajat, majd vízgőz felett 10-15 perc alatt, krémes állagúra "főzzük". Csavaros üvegbe téve, hűtőben, akár több napig is tárolhatjuk. Felhasználására, csak fantáziánkat mozgósítsuk!
psssszt...Vanília fagyira csorgatva, ellenállhatatlan...
Kötényeket felkötni! ... 20 perc az egész :)


Tipp...

Amennyiben nem kedveled a krémben a rusztikus citrus héjakat, javaslom passzírozd át sűrű szitán :D








Nincsenek megjegyzések: