Egyszerű tojáskrém ...
Személy szerint az egyszerűség híve vagyok.
A legfinomabb ételeket a kevés és friss
hozzávalókból lehet előállítani. Zsebkendőnyi
kertemben is tavaszodik...előbukkant egy pár
szál újhagyma és a snidling(metélőhagyma)
is szép zsenge hajtásokat örvendeztetett meg:)
Ennek jegyében ajánlanám ötletként a reggeliző
asztalunkra készült tojáskrémet.
A legfinomabb ételeket a kevés és friss
hozzávalókból lehet előállítani. Zsebkendőnyi
kertemben is tavaszodik...előbukkant egy pár
szál újhagyma és a snidling(metélőhagyma)
is szép zsenge hajtásokat örvendeztetett meg:)
Ennek jegyében ajánlanám ötletként a reggeliző
asztalunkra készült tojáskrémet.
Hozzávalók ...
5 személyre
5 db tojás(keményre főzve)
3 ek majonéz
1 tk mustár
8 dkg puha vaj
1 ág friss kakukkfű
snidling
2 szál újhagyma
só, őrölt fehér bors
Elkészítés ...
Aprító gépbe tesszük a feldarabolt kemény
tojásokat, karikára vágott újhagymákat,
majonézt és mustárt kanalazunk rá, majd
ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és kakukkfű
levélkéket tépdesünk bele. Az egész kence
selymességét a jó minőségű vajjal koronázzuk.
Gyors fordulaton krémesítjük az egészet,
frissen aprított snidlinget forgatunk bele és
hűtőbe téve hagyjuk az ízeket összeérni.
tojásokat, karikára vágott újhagymákat,
majonézt és mustárt kanalazunk rá, majd
ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és kakukkfű
levélkéket tépdesünk bele. Az egész kence
selymességét a jó minőségű vajjal koronázzuk.
Gyors fordulaton krémesítjük az egészet,
frissen aprított snidlinget forgatunk bele és
hűtőbe téve hagyjuk az ízeket összeérni.
Ropogós pirítóssal kínáltam ... sok salátával,
idény zöldséggel :)
idény zöldséggel :)
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése