"Egzotikus" zabpehely ...
Az emberek többségénél megosztó étel, mind kinézetét, mind állagát tekintve sokan mellőzik étrendjükből...kááár! Nálunk szerencsére gyakran kérik a gyerkőcök reggelire, de vacsira is zabpehely variánsok "szinte" bármelyikét :D
Ma reggel egy szép érett mangó kukucskált a kamrapolcról,amit minél előbb fel kellett használni ... hát legyen, beépítettük a reggelinkbe :D ... ötletelésként ajánlanám, mert tápláló
és nagyon finom, rostokban gazdag energia forrás .
Hozzávalók...
(1 személyre)
40 g natúr zabpehely
30 g kókuszreszelék
2,5-3 dl kókusztej/vagy tej
csipetnyi fahéj
nagy csipet só
fél maréknyi aszalt vörös áfonya
méz
1 szeletnyi mangó kockára vágva
Elkészítés...
Száraz hozzávalókat össze keverjük egy nagyobb müzlis tálkában és a kókusztejet hozzá öntve, elkeverjük,majd mikróba téve 700 W 2-3 percig főzzük, majd megkeverjük és ha még nem elég puhák a zabpehely szemek, 1-2 percig tovább főzzük. Vigyázat szeret "kifutni" a tálkából! Ragacsos.-pépes masszát kapunk. Amennyiben hígabban szeretjük öntsünk hozzá bátran még tejet... :D Ízlésünknek megfelelően mézzel édesítjük és friss mangó darabkákat szórva rá, azon melegében tálaljuk :D
Kötényeket felkötni...Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése