2014-03-31





Epres párnácskák ...














Változott az eredetileg elképzelt ebéd program, 
újratervezés indul... a kiolvadt vajas leveles tésztával.
 Hűtőbe kukk, eper! pultra kukk, csoki!... tehát a "villám" kombináció végeredményeként, elégedett, 
csupa csokis-tejszínhabos szájú családtag :D
Igazad van! Ez nem recept!...de, annál finomabb ötlet!







Hozzávalók...
(18 db-hoz)

500 g vajas leveles tészta(kiolvasztva)
4-5 szem eper 
2 tábla csokoládé
1 tojás

tálaláshoz...

porcukor
tejszínhab



Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 200 fokra,
 tepsit sütésálló papírral fedjük. 
Tésztát vékony, nagy téglalap alakúra nyújtjuk. 
Képzeletbeli felezővonalat húzunk a közepére, 
majd kb egyenlő távolságokra egy-egy kocka csokit fektetünk, 
amit egy-egy szelet eper karikával takarunk le.
 A csoki-eper mini tornyok körül, vékonyan tojással lekenjük a tésztát(ez a ragasztó!)A nagy téglalapunk üres felét ráhajtjuk
 a töltelékkel megpakoltra és finoman ujjunkkal körbe nyomkodjuk, hogy a csoki ne tudjon kifolyni sülés közben! 
Pizza/vagy derelye vágóval négyzetekre osztjuk, 
tetejüket tojással kenjük, és előmelegített sütőben 
10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.









Szerintünk, langyosan a legfinomabb, 
de igazából a teljesen kihűlt állapotról...hmmm
 nem is tudnék nyilatkozni !:D
 Gyerekek ötlete a tejszínes korona a porcukorral hintett
párnácskák tetején, határozottan jónak ítéltetett! :D
Felnőtt verziónál az eper szeleteket Citrom likőrbe 
pár órára "bepácolhatjuk" :D
Gyors és finom édesség, 
szinte minimális előkészületekkel.
Kötényeket felkötni...hopp már kész is!












Nincsenek megjegyzések: