Dióhabos "zserbó" csigák ...
citrusos krémmel
Legújabb leveles tészta variáns...
Dióhabos csiga sütemények, üde és selymes
citrusos krémmel körítve!
Egy próbát szerintem megér! :D
Dióhabos csiga sütemények, üde és selymes
citrusos krémmel körítve!
Egy próbát szerintem megér! :D
Hozzávalók...
24 db-hoz
500 g leveles vajas tészta
töltelékhez...
15o g darált dió
10o g barna/vagy fehér cukor
2 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 púpozott tk étkezési keményítő
2 ek barack lekvár
Elkészítés...
Fagyasztott leveles vajas tésztánkat szobahőn
felengedjük.Sütőt előmelegítjük 200 fokra,
tepsit sütőpapírral béleljük.
felengedjük.Sütőt előmelegítjük 200 fokra,
tepsit sütőpapírral béleljük.
Darált dióhoz reszeljük a citrom héját és levével
meglocsolva elkeverjük, félre tesszük.
Tojásfehérjéhez szórjuk a cukrot(barna vagy fehér)
és együtt félkemény fényes habbá verjük, majd a
keményítőt hozzá adva tovább habosítjuk.
Ebbe óvatosan beleforgatjuk a citrusos darált
diónkat. Vajas tésztát 2-3 mm vékonyságúvá nyújtjuk.
Szívünknek kedves lekvárunkkal(nálam sárgabarack)
vékonyan lekenjük és a dióhabos tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, lazán feltekerjük
és ujjnyi vastagságú karikákat szelünk a
tészta hengerből.
meglocsolva elkeverjük, félre tesszük.
Tojásfehérjéhez szórjuk a cukrot(barna vagy fehér)
és együtt félkemény fényes habbá verjük, majd a
keményítőt hozzá adva tovább habosítjuk.
Ebbe óvatosan beleforgatjuk a citrusos darált
diónkat. Vajas tésztát 2-3 mm vékonyságúvá nyújtjuk.
Szívünknek kedves lekvárunkkal(nálam sárgabarack)
vékonyan lekenjük és a dióhabos tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, lazán feltekerjük
és ujjnyi vastagságú karikákat szelünk a
tészta hengerből.
Sütőpapíros tepsire téve, enyhén megnyomva a
tészta széleket, forró sütőbe toljuk és
10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
tészta széleket, forró sütőbe toljuk és
10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácsra téve, porcukorfelhővel beszórva,
tetézhetjük az összhatást
tetézhetjük az összhatást
... mi még mindezeken felül, halmoztuk az élvezeteket,
és citrusos krémet "tunkoltunk" melléjük
Kötényeket felkötni! ;D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése