2014-03-07







Dióhabos "zserbó" csigák ...
citrusos krémmel









Legújabb leveles tészta variáns...
 Dióhabos csiga sütemények, üde és selymes 
citrusos krémmel körítve! 
Egy próbát szerintem megér! :D













Hozzávalók...
24 db-hoz



500 g leveles vajas tészta



töltelékhez...

15o g darált dió
10o g barna/vagy fehér cukor
2 tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 púpozott tk étkezési keményítő
2 ek barack lekvár





Elkészítés...



Fagyasztott leveles vajas tésztánkat szobahőn 
felengedjük.Sütőt előmelegítjük 200 fokra, 
tepsit sütőpapírral béleljük.
Darált dióhoz reszeljük a citrom héját és levével
 meglocsolva elkeverjük, félre tesszük. 
Tojásfehérjéhez szórjuk a cukrot(barna vagy fehér)
 és együtt félkemény fényes habbá verjük, majd a 
keményítőt hozzá adva tovább habosítjuk. 
Ebbe óvatosan beleforgatjuk a citrusos darált 
diónkat. Vajas tésztát 2-3 mm vékonyságúvá nyújtjuk.
 Szívünknek kedves lekvárunkkal(nálam sárgabarack)
vékonyan lekenjük és a dióhabos tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta, lazán feltekerjük
 és ujjnyi vastagságú karikákat szelünk a 
tészta hengerből.









 Sütőpapíros tepsire téve, enyhén megnyomva a 
tészta széleket, forró sütőbe toljuk és
 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük.
Rácsra téve, porcukorfelhővel beszórva, 
tetézhetjük az összhatást  
... mi még mindezeken felül, halmoztuk az élvezeteket, 
és citrusos krémet "tunkoltunk" melléjük 
Kötényeket felkötni! ;D





























Nincsenek megjegyzések: