2013-10-22





Sütőben sült zöldségek . . . 







Személy szerint nagy rajongója vagyok a sült zöldségeknek, akár magában is nagyon finom étel. Koncentrálva jelentkezik a zöldségek íze, ami -kissé karamellizált, -kissé perzselődött, de semmiképp sem hasonlítható a vajon párolt formációhoz !
 Sült hús mellé kínálva családom többi tagja is fontolóra vette a kóstolást ;)







Hozzávalók . . .


Számunkra tetszőleges zöldségek falatnyi kockára vágva.
Nálam ... cékla, sárgarépa, padlizsán, zeller gumó, cukkini, zöld erős paprika, lila hagyma, zsálya levelek, citrombors , balzsamecet, olívaolaj, só







Elkészítés . . . 


Sütőt előmelegítjük 180 fokra.Előkészítünk egy tűzálló sütőedényt.
Zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos nagyságú kockákra vágjuk, sütő tálba halmozzuk. Sózzuk és durvára darált citromborssal szórjuk. Zsálya leveleket tépkedünk rá, meglocsoljuk olíva olajjal és balzsam ecetet löttyintünk rá. Fólia alatt közel 1 órát sütjük, majd az alufóliát eltávolítva még pirítunk kicsit a zöldségek felületén. Remek főétel, azonban sült és szaftos húsok mellé kínálva, köretnek sem utolsó ;)






Nincsenek megjegyzések: