Ropogós Tésztakéregben Sült Zöldbab . . .
Zöldséges étel tésztába burkolva,azaz ízek koncentrációja bezárva ,
hm... egy próbát megér :)
Fűszeres, magyaros, másnap is ízletes
akár hidegen fogyasztva is .
Hozzávalók . . . 4 személyre
500 g fagyasztott leveles tészta
500 g zöldbab
2-3 ek olaj
1 kis fej vöröshagyma
só,bors, őrölt pirospaprika
majoránna, friss paradicsom ,paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 közepes tojás
2-3 ek burgonyapehely(vagy zsemlemorzsa)
2 dl zöldség alaplé
tetejére . . .
1 felvert tojás(kenéshez)
szezámmag,lenmag(szóráshoz)
500 g fagyasztott leveles tészta
500 g zöldbab
2-3 ek olaj
1 kis fej vöröshagyma
só,bors, őrölt pirospaprika
majoránna, friss paradicsom ,paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
3 közepes tojás
2-3 ek burgonyapehely(vagy zsemlemorzsa)
2 dl zöldség alaplé
tetejére . . .
1 felvert tojás(kenéshez)
szezámmag,lenmag(szóráshoz)
Elkészítés . . .
Leveles tésztát szobahőre teszem kiolvadni.Sütőt előmelegítem 200 fokra.
Elkészítek egy pörkölt alapot, amire teszem a zöldbabot,
ízlésünknek megfelelően fűszerezve, puhára párolom.
Amikor teljesen megpuhult a zöldbab, 3 tojást villával felverek
és a zöldséges ételhez keverem. 21 X 26 cm-es kerámia edény alját
kibéleltem a kinyújtott leveles tészta felével, úgy hogy
a tál oldalát is fedje, majd megszórtam burgonya pehellyel
( vagy zsemlemorzsával) és rá kanalaztam a zöldséges tölteléket.
Beborítottam a szintén kinyújtott tészta másik felével, amit most
tojással kentem és villával több helyen megszurkáltam ,
hogy a gőzöknek legyen hol távozni sütés közben.
A tészta másik feléből egy keveset elcsentem, díszítés gyanánt
kis masnikat formázva belőle. Szezámaggal és lenmaggal szórtam.
200 fokra előmelegített sütőbe tolva, aranybarnára sütöttem .
(kb 15-20 perc)Amikor elkészült az egytálételünk pár percet
érdemes várni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Friss zöld salátával és savanyúsággal kínáltam.
Leveles tésztát szobahőre teszem kiolvadni.Sütőt előmelegítem 200 fokra.
Elkészítek egy pörkölt alapot, amire teszem a zöldbabot,
ízlésünknek megfelelően fűszerezve, puhára párolom.
Amikor teljesen megpuhult a zöldbab, 3 tojást villával felverek
és a zöldséges ételhez keverem. 21 X 26 cm-es kerámia edény alját
kibéleltem a kinyújtott leveles tészta felével, úgy hogy
a tál oldalát is fedje, majd megszórtam burgonya pehellyel
( vagy zsemlemorzsával) és rá kanalaztam a zöldséges tölteléket.
Beborítottam a szintén kinyújtott tészta másik felével, amit most
tojással kentem és villával több helyen megszurkáltam ,
hogy a gőzöknek legyen hol távozni sütés közben.
A tészta másik feléből egy keveset elcsentem, díszítés gyanánt
kis masnikat formázva belőle. Szezámaggal és lenmaggal szórtam.
200 fokra előmelegített sütőbe tolva, aranybarnára sütöttem .
(kb 15-20 perc)Amikor elkészült az egytálételünk pár percet
érdemes várni, hogy szépen tudjuk szeletelni.
Friss zöld salátával és savanyúsággal kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése