2013-10-07







Mézben pácolt csirkemell - sütőtökkel . . .






Bocsánatot kérek attól aki nem szívleli , vagy már unja a sütőtökös recepteket, de én egyszerűen nem tudok vele betelni :))) Aki meg szereti ... annak ízlelő bimbó orgia lesz ;)



Hozzávalók . . . 4 személyre


Páchoz...

3 ek olvasztott méz
1 gerezd préselt fokhagyma
1 ek olíva olaj
1 ek citromlé


Saslikhoz...

1 kisebb sütőtök hámozva,kockára vágva
2 ág zsálya
só, törött citrom bors
1 egész csirkemell filé
saslik pálcikák vízbe áztatva









Elkészítés . . . 


Pác elkészítésével kezdünk, ami olvasztott méz, préselt fokhagyma, citromlé és olíva olaj keveréke. Ezt öntjük rá a falatnyi kockára vágott csirkemellekre, amit sóztam és borsoztam  pácolás előtt. Hűtőbe téve pár órát érlelem. Saslik pálcákat vízbe áztatjuk,majd lecsöpögtetjük. 
Zsálya levélkéket letépkedjük.
Egy nagyobb tepsit kibélelünk alufóliával, erre tesszük a grill rácsot (megspórolunk egy mosogatást :)
Sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Kezdődjön a tűzdelés ... Sütőtök kockával kezdünk, majd zsályalevél és egy husi következik...és így tovább, ízlés szerint variálva (húsimádóknak 2 húskocka egymás után ... )
Egy serpenyőt felhevítjük és a kész nyársakat egy pár pillanat alatt elősütjük, épphogy megpiruljanak a feltűzdelt kockák ( bezárjuk a finom pácleves nedvességet a húsokba)
Majd szép sorjában rácsra helyezzük, ecsettel páclével vékonyan átkenve, aranybarnára sütjük, színes zöldséges saslik nyársakat. Zöldhagymás párolt rizzsel tálaltam.

Jó étvágyat!













Nincsenek megjegyzések: