Almás kenyérke
Illatozó
almák mindenhol a piacon . . . mi mindenféle elkészítési
formában szeretjük.
formában szeretjük.
Kipróbálásra
váró receptjeim között bukkantam rá erre az
eredetileg kuglófra megálmodott finomságra.
eredetileg kuglófra megálmodott finomságra.
Átalakítás–próbaverzió--nagy siker
:)
A
sütemény alján, ropogósra karamellízalt dió, nagyon
jól harmonizál az omlós illatos tésztával.
jól harmonizál az omlós illatos tésztával.
Szeretettel ajánlom nektek, kik az almát nem csak ropogtatni szeretitek !
Hozzávalók
. . .
(2
dl -es bögrét használtam mércének)
1,5
bögre finomliszt
1
kk fahéj
1
tk szódapor
12
dkg vaj
1
bögre barna cukor
1
bögre almaszósz
(2-3
db savanykás alma , citromos vízben
puhára párolva, leve leöntve, gyümölcshús turmixolva)
puhára párolva, leve leöntve, gyümölcshús turmixolva)
1
tojás
+
2 ek barna cukor, + 2 ek durvára darált dió
Elkészítés
. . .
Sütőt
előmelegítjük 180 fokra. Egy gyümölcskenyér
formát kivajazunk ,és aljába 2 -2 ek barna cukrot
és -darált diót szórunk, félretesszük.
formát kivajazunk ,és aljába 2 -2 ek barna cukrot
és -darált diót szórunk, félretesszük.
Vajat, barna cukrot és tojást habosra keverjük, majd a lisztben
elkevert szódaport és fahéjat apránként hozzá adagoljuk.
A turmixolt almapürével dúsítjuk és ezzel is alaposan elkeverjük.
elkevert szódaport és fahéjat apránként hozzá adagoljuk.
A turmixolt almapürével dúsítjuk és ezzel is alaposan elkeverjük.
Az
almás masszát a cukros -darált diós felületre halmozzuk,
formát kissé a pulthoz ütögetjük , hogy a felesleges
légbuborékok távozzanak a tésztából.
formát kissé a pulthoz ütögetjük , hogy a felesleges
légbuborékok távozzanak a tésztából.
Előmelegített
sütőbe toljuk és 30-35 perc alatt készre sütjük.
Pár
perc várakozás után rácsra borítjuk és hűlni hagyjuk.
Tipp
. . .
Almás
kenyérkét szeletelés előtt, porcukorral hintjük.
A
megmaradt natúr almapürét kínáltam mellé ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése