Leveles - Magvas . . .
Házi leveles tészta sós változatban elkészítve. Nem recept, csak ötlet . . de azért mutatós nem ?
Hozzávalók . . . 4 db-hoz
25 dkg leveles tészta (mirelit vagy házi)
1 tojás a kenéshez
1-1 tk szezám és lenmag keveréke
4 tk kechup
friss kakukkfű
2 db virsli
sajt
Elkészítés . . .
Sütőt előmelegítjük 200 fokra, valamint egy közepes tepsit sütőpapírral bélelünk.
A tésztát vékonyra nyújtjuk és széleit levágva egyenlő méretű kockákat vágunk.
2X2 cm-s peremet hagyva keretet vágunk egy éles késsel, úgy hogy az egyik szemközti csücsköt nem vágjuk át teljesen, mert ez fogja adni átellenben hajtva a péksütink szélét.A teljesen kivágott oldal keretet áthatjuk a másik oldal belső keretéhez, valamint a másik szélével is így járunk el is így járunk el. Tészta lapokat ráhelyezzük a tepsire. A belsejüket megkenjük ketchuppel, friss kakukkfű levélkéket morzsolunk rá és virslit karikázunk a tetejére. Sajttal borítjuk. A képkeret szélét tojással lekenjük és tetszőleges magokkal szórjuk. Előmelegített 200 fokos sütőben, 8-10 perc alatt ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése