2013-11-05




Padlizsánkrém . . .
ahogy nálam készül :)




Ahány ház annyi padlizsán krém ... nagy fiam és az én kedvencem is egyben. Kis létszámú rajongó tábor miatt, csak ritkán van tervbe véve, aminek ma eljött az ideje !





Hozzávalók . . .
kb 8 dl-hez


2 db közepes padlizsán
1 db cukkini
3-4 db csemege paprika (nálam erős:)
1 közepes vöröshagyma 
1-2  gerezd fokhagyma
olíva olaj
2-3 ág friss kakukkfű
só, frisen őrölt bors,citromlé
3 ek majonéz
1 ek mustár
2 ek kechup
2 ek tejföl



Elkészítés . . . 


Padlizsánt, cukkinit és a paprikákat alaposan megmossuk és forró sütőbe tolva kb 1 óra alatt puhára sütjük. (padlizsánt és a cukkinit sütés előtt szurkáljuk meg több helyen)
Vöröshagymát kis kockákra vágva 3-4 ek olívaolajon üvegesre pirítjuk.
A megsült zöldségeket sütőből kivéve tiszta konyharuhával letakarva hűlni hagyjuk, majd mag nélküli belsejüket kikaparva turmix gépbe tesszük. Sült paprika héját is könnyedén eltávolítjuk. Kevés citromlével meglocsoljuk őket majd a pirított hagymával együtt alaposan átturmixoljuk. Ízlés szerint fűszerezzük és krémesre mixeljük. Üvegekbe téve hűtőben tároljuk.



Tipp . . .

 A tovább eltarthatóság kedvéért padlizsánkrémünk tetejére locsoljunk kevéske olíva olajat és úgy zárjuk le az üveg fedelét. (Nálunk ennek túl nagy szerep nem jutott, ugyanis felváltva adtuk a befőttes üveget kézről kézre egymásnak, annak ellenére, hogy igencsak erősre sikeredett az összhatás...szép volt...jó volt, csak kevés volt ;)






Nincsenek megjegyzések: