Túrós pogácsa . . .
Ezt a finom túrós pogácsa receptet, Skóciában élő kedves ismerőstől kaptam, aminek azért is nagyon megörültem, mert éppen vendégségbe készültünk így megvolt az egyik rágcsálni való sósság... Szerintem mindenkinek nagyon ízlett :)))
Hozzávalók . . .
~ 70 db-hoz
~ 70 db-hoz
25 dkg túró (villával áttörve)
25 dkg liszt
25 dkg margarin
1 egész tojás
1 tk sütőpor
1 tk só
tetejére...
1 tojás a kenéshez
ízlés szerint-sajt, szezám mag, kömény mag, mák...
Elkészítés . . .
A tészta hozzávalóiból, először is a lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd a kockára vágott vajjal elmorzsoljuk és az áttört túrót is bele vegyítjük. az egész tojással együtt alaposan kidolgozzuk, amiből
egy tömör, sűrű, nehéz de jól formálható tésztát kell kapjunk.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd mindkét szélét a képzeletbeli középső vonalra hajtjuk és az egészet a rövidebb oldalnoz ismét félbe, kis pihentetés után (~10 perc)
még egyszer megismételjük ezt a műveletet.
Az utolsó hajtogatás után ujjnyi(1,5 cm) vastagra nyújtjuk a tésztát és 3 cm átmérőjű kiszúróval formázzuk tetszőleges alakúra. Tetejüket felvert tojással kenjük és szezám maggal szórjuk(opcionális). Előmelegített 180 fokos sütőbe tolva 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek...
Jó étvágyat!
egy tömör, sűrű, nehéz de jól formálható tésztát kell kapjunk.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd mindkét szélét a képzeletbeli középső vonalra hajtjuk és az egészet a rövidebb oldalnoz ismét félbe, kis pihentetés után (~10 perc)
még egyszer megismételjük ezt a műveletet.
Az utolsó hajtogatás után ujjnyi(1,5 cm) vastagra nyújtjuk a tésztát és 3 cm átmérőjű kiszúróval formázzuk tetszőleges alakúra. Tetejüket felvert tojással kenjük és szezám maggal szórjuk(opcionális). Előmelegített 180 fokos sütőbe tolva 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek...
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése