Rozsos-zabpelyhes bagett . . .
Kukoricás Bagett után szabadon ! Variációk egy témára, vagy mégsem? Lássuk... süssük... együk !
Hozzávalók . . .
25 dkg finom búzaliszt
5 dkg rozsliszt
1 tk tengeri só
2 dl víz(langyos)
1 tk méz
2 dkg élesztő
2 ek olíva olaj
Formázáshoz...2 maréknyi zabpehely
Elkészítés . . .
Kétféle lisztet egy nagyobbacska tálba szitáljuk és tengeri sóval össze keverjük, félre tesszük.
Langyos vízben feloldjuk a mézet és bele morzsoljuk az élesztőt.
A két komponenst egybe gyúrjuk, alaposan kidolgozva! Kicsit tömörebb ,de jól kezelhető tésztát kapunk, amit meleg helyen nejlonnal takarva duplájára növeljük. Majd ismét jól átdolgozzuk és újból "hizlaljuk" a térfogatát. Zabpehellyel szórt felületen két egyforma rudat formálunk , amit már sütőpapírral fedett sütőlemezen pihentetünk, miközben a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A sütőtér aljába egy vízzel teli tálkát helyezünk, ami a kellő páratartalmat biztosítja majd a bagetteknek :)
10 percnyi pihi után éles késsel ferde, -haránt metszéseket ejtünk a bagettek felszínén és forró-gőzös sütőbe tolva 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.Rácsra téve hagyjuk hűlni...majd szerintem még langyosan jól befaljuk egy jó kis házi lekvárba tunkolva!(Mindenki magából indul ki :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése