Gesztenye Bomba-rumos meggyel ...
A gesztenye ízvilága mindig nyerő nálunk, ezért nagy melléfogásra
nem számítottam a gyerkőcöknél :)
Igaz a rumban lubickoló meggyeket, fele-fele arányban kihorgászta a társaság,
de én bátorítanék mindenkit, hogy tegye bele, mert így finom !
A mázzal akadtak kis problémáim --- számomra új csokoládét próbáltam---nem jött be :(
A zord külső, azért fogyasztható ízeket takar ám ! :)
Hozzávalók ...
( 26 db)
-bombához...
25 dkg gesztenye massza
25 dkg darált keksz
10 dkg margarin
6 dkg porcukor
1 ek rum/rumaroma
tejszín vagy tej, hogy jól gyúrható masszát kapjunk
-töltelék...
26 db rumba áztatott magozott meggy
1-2 ek barack lekvár
-piskótához...
3 tojás
3 ek liszt
3 ek cukor
-mázhoz...
10 dkg fehér csokoládé
10 dkg keserű csokoládé
1,5 dl tejszín
Elkészítés ...
A gesztenye "bomba" hozzávalóiból jól gyúrható masszát készítünk és becsomagolva hűtőbe tesszük.
3 tojásból piskótát sütünk- A sütőt 170 fokra előmelegítjük, sütőpléht papírral fedjük.
Tojásokat ketté választjuk, fehérjét 2 ek cukorral felhabosítjuk, majd a sárgáját pedig 1 ek cukorral fehéredésig mixeljük. Mindkét masszát egybetelepítjük, óvatosan elkeverjük és az átszitált lisztet apránként hozzá adva óvatosan bele forgatjuk. Egyenletesen elsimítjuk a sütőpapíron, előmelegített 170 fokos sütőben 10-15 perc kisütjük, majd hűlés után 4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle.
Picinyke lekvárral megkenjük a korongokat egyenként és a masszából egy kis fagyis kanál segítségével "bombákat" kanalazunk, de csak fél adaggal---itt lép a meggy a középpontba, majd befedjük színültig a kanál formát. Itt javasolom a fagyis kanál a forró vízfürdőbe mártást minden gombóc előtt. Jön a gyors bomba elhelyezés a lekvározott piskóta lapokon és a tejszínben felolvasztott csokifürdőbe mártás :) Pici kapszlikba csücsültettem őket az egyszerűbb fogyasztás kedvéért...Kedvetek szerint, akár díszíthetitek is a bombák tetejét.
A "hatástalanítást", hűtőben történő pár órányi pihentetés után célszerű eszközölni !!! :)
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat hozzá!
Picinyke lekvárral megkenjük a korongokat egyenként és a masszából egy kis fagyis kanál segítségével "bombákat" kanalazunk, de csak fél adaggal---itt lép a meggy a középpontba, majd befedjük színültig a kanál formát. Itt javasolom a fagyis kanál a forró vízfürdőbe mártást minden gombóc előtt. Jön a gyors bomba elhelyezés a lekvározott piskóta lapokon és a tejszínben felolvasztott csokifürdőbe mártás :) Pici kapszlikba csücsültettem őket az egyszerűbb fogyasztás kedvéért...Kedvetek szerint, akár díszíthetitek is a bombák tetejét.
A "hatástalanítást", hűtőben történő pár órányi pihentetés után célszerű eszközölni !!! :)
Kötényeket felkötni! Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése