Tonhalas sült rizsgombócok -
lepény kenyér köntösben ...
Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok,
az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni.
Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek :)
Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgival ....
az egészet egy tortilla lepénybe bugyolálva fogyasztottuk.
Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta ... finooom ...ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)
Egy közösségi oldalon Katuci, a http://katucikonyha.blogspot.hu/ háziasszonyának ,
játékra invitálását olvastam... Vigyázz-Kész-Főzz!!! immár 61.fordulójára...
ide pont beillik ez a villám szendvics tekercs! Szeretettel tekerve :)
Hozzávalók ...
(26 db gombóchoz)
30 dkg főtt rizs
1 doboz tonhal konzerv( 130 gr)
1 tojás
1 szál újhagyma
1 ek olíva olaj
só, citrombors
1 szál friss kakukkfű/szárított
1/2 citrom héja és kevéske leve
2 ek zsemlemorzsa
tálaláshoz...
1 fej égsaláta
majonéz
1 db édes burgonya/fő
pritamin paprika
lepény kenyér/tortilla lap
sütéshez...
zsemlemorzsa+ szezám mag és olaj
Elkészítés ...
Tonhalat lecsepegtetjük a levétől, főtt rizshez adjuk és "szánk íze szerint"
a fent leírt hozzávalókat felhasználva "szánk íze szerint" fűszerezzük :)
Tojással és zsemle morzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk, szezám magos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Amíg sülnek jégsalátát és pritamin paprikát szelünk , majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla tekercsre halmozzuk. Sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük és .... jó étvágyat hozzá :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése