2014-02-14





Tonhalas sült rizsgombócok -
lepény kenyér köntösben ...








Újrahasznosítás célzattal készültek ezek a kis gombócok,
az előző napról megmaradt főtt rizst nem szerettem volna kidobni. 
Így nem is recept, csak egy ötlet született, amit megosztanék veletek :)
 Majonézes jégsalátába bújtatva, sült édes burgival ....
az egészet  egy tortilla lepénybe bugyolálva  fogyasztottuk. 
Kamasz fiam széles mosollyal nyugtázta ... finooom ...ilyet kéretik a suliba csomagolni! :)
Egy közösségi oldalon Katuci, a  http://katucikonyha.blogspot.hu/ háziasszonyának ,
játékra invitálását olvastam... Vigyázz-Kész-Főzz!!! immár 61.fordulójára...
 ide pont beillik  ez a villám szendvics tekercs! Szeretettel tekerve :)











Hozzávalók ...
(26 db gombóchoz)

30 dkg főtt rizs
1 doboz tonhal konzerv( 130 gr)
1 tojás
1 szál újhagyma 
1 ek olíva olaj
só, citrombors
1 szál friss kakukkfű/szárított
1/2 citrom héja és kevéske leve
2 ek zsemlemorzsa

tálaláshoz...

1 fej égsaláta
majonéz
1 db édes burgonya/fő
pritamin paprika
lepény kenyér/tortilla lap


sütéshez...
zsemlemorzsa+ szezám mag és olaj 







Elkészítés ...

Tonhalat lecsepegtetjük a levétől, főtt rizshez adjuk  és "szánk íze szerint" 
a fent leírt hozzávalókat felhasználva  "szánk íze szerint"  fűszerezzük :)
Tojással és zsemle morzsával formázhatóvá téve, diónyi gombócokat gömbölyítünk, szezám magos morzsába forgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
Amíg sülnek jégsalátát és pritamin paprikát szelünk , majonézben átforgatjuk és a felmelegített tortilla tekercsre halmozzuk. Sült édes burgonyával és a ropogósra sült tonhalas gömbökkel koronázva feltekerjük és ....  jó étvágyat hozzá :)





Nincsenek megjegyzések: