2014-02-20




Burgonya "Sushi" ...







Kicsit fura, kicsit különc megközelítése a krumpli pürének :) Előételként-szója szószba vagy balzsam ecetbe mártogatva,de akár köretként, sült-és bundázott húsok mellé is kínálhatjuk...





Hozzávalók  ...
4 személyre


Külső réteghez...

50 dkg tisztított burgonya
1 ek vaj
őrölt fehér bors
 frissen reszelt szerecsen dió

töltelék...

4 szelet főtt sonka
1 szál angol zeller
1 pritamin paprika
3db szép zöld kel levél 

szóráshoz...

szezám mag és lenmag






Elkészítés ...


Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd langyosra hűtjük.
A kel leveleket és a zellerszálat forró vízgőz felett megpároljuk.
Frissen tartó fóliából egy nagyobb darabot vágunk és ezen kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk a burgonya pürét, majd hosszanti felébe a kel leveleket terítjük, ezt sonka szeletekkel fedjük, vékony csíkokra vágott zeller és pritamin paprika kerül még rá. A feltekeréshez én egy bambusz alátétet hívtam segítségül, amivel jó szorosan a fóliával együtt tekertem "sushit" ! Pár órára hűtőbe tesszük , majd szezám-és lenmag keverékkel megszórjuk, recés késsel karikákra szeljük, lehűtve kínáljuk. Balzsamos ecetbe vagy szója szószba is mártogathatjuk, a gyerekek nálam rántott husi mellé fogyasztották köretként.
Legközelebb a tölteléket kiegészítem még sajttal, és többféle zöldséget is bevetek majd ... Finom volt és látványos!  
Kötényeket felkötni:) Jó étvágyat!












Nincsenek megjegyzések: