Sült alma gazdagon...
A sült alma illata, egyben a tél varázsát is idézi számomra.
Gyermekkori nagy kedvencem, ami sült húsok mellé köretként,
de akár desszert gyanánt is (némi vanília fagyi társaságában) megállja a helyét.
Mostanság gyakori vendég a konyhában, ami elsősorban a
gyerkőcök kívánsága, hiszen melyik gyerek ne szeretne
kis kuktát játszani? :D No itt most ne gondoljatok nagy
receptúra közlésre, egyszerű ötletelés csupán
a csodás almából...
Hozzávalók...
(2 személyre)
1 db nagy savanykás alma
1 kk fahéj
2 ek barna cukor
2 ek (vajon) pirított (házi)zsemlemorzsa
1 nagy maréknyi török mogyoró
(gorombára vágva)
1 ek zabpehely
Elkészítés...
Sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, kis tepsit
sütőpapírral bélelünk, amire rácsücsültetjük a
széles karikára vágott almát. Pirított vajas morzsát,
zabpelyhet, fahéjat és cukrot össze keverjük és az
almakarikákra szórjuk. Az egészet ízlés szerint gorombára
vágott török mogyoróval szórjuk. Sütőbe toljuk és
8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hmmmmmmmmmmmm karamellizált sült alma illat az
egész lakásban, pirított, fahéjas mogyoró felhőbe
burkolva...
ez egy amolyan igazi téli csemege, amit nem
hagynék ki még egy palacsinta kedvéért sem :D
Szépséges téli napot! Jó sütögetést!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése