Morzsás karfiol...
vaníliás joghurt öntettel
Nosztalgikus hangulat kerített hatalmába
ennek az ételnek elkészítése közben.
Anyukámmal együtt, az egyik közös
kedvencünk(volt:( )
Anya sosem aprózta a dolgot és egy óriás
fej karfiol főzésénél sosem adta alább :D
Amint kikerült a sütőből a kész étel, villát ragadtunk
és onnan, a tálból villázva ettük nagy sziszegések és
kuncogások közepette...régen volt...
Tehát, végy egy szépséges karfiolt és... alkoss!
Hozzávalók...
(2 főre)
1 kisebb fej karfiol
só
300 g (házi)zsemlemorzsa
2 ek vaj
1 ek barna cukor
1 tk vanília esszencia
300 ml natúr joghurt
méz
Elkészítés...
A világ egyik legegyszerűbb és legkedvesebb
étele számomra ...
Az öntethez a joghurtba vaníliát és ízlés szerint
mézet keverünk- felhasználásig hűtőbe tesszük.
A karfiolt egy nagyobb edényben puhára pároljuk
(vigyázva, azért ne essen szét :)
Amíg ez megtörténik, vajon, egy csipet só és
ízlés szerinti barna cukortársaságában
aranybarnára pirítjuk a zsemle morzsát.
Magas falú jénaiba kanalazunk belőle és közepébe
csücsültetjük a lecsepegtetett puha karfiolt
és befedjük a maradék pirított morzsával.
Akinek kedve tartja, locsoljon rá egy kis pohár
tejfölt és előmelegített 190˙C-os sütőben süssük
kb 20 percig ... Azon melegében tálaljuk és
adjuk mellé a vaníliás-mézes öntetet.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése