Serpenyős gyümölcs lepény...
Az ősz színei varázslatosak.Főleg ha ilyen szépen
zajlik a "vénasszonyok" nyara :D Pár tőkényi szőlönk
sajnos nem adott szép termést,de a füge bokrunk
immáron másodszor is bővelkedett a mézédes
lilás héjú gyümölcsöktől. Nos ezeket a szépségeket
egy ételbe házasítottam...és milyen jól tettem!
Hozzávalók...
(2 személyre)
1 ek vaj
2 ek nádcukor
nagy csipetnyi fahéj
150 ml natúr joghurt
2 db tojás
4 ek liszt
csipet só
1/1 kk sütőpor
feltétként...ízlésünknek megfelelő gyümölcsök,
nálam 3 (kis)szem szilva, 2 füge,
5-6 szem szőlő (kimagozva)
tálaláshoz...vanília fagylalt, csipetnyi fahéjjal
Elkészítés...
A tészta hozzávalóit csomómentesen összekeverjük.
...vegyünk két kisebb serpenyőt...az egyikben vajat
olvasztunk és a gyümölcsöket nádcukorral, csipetnyi
fahéjjal együtt karamellizáljuk. Majd az előkészített
tésztát rásímítjuk és kb 3 percig sütjük. Eközben a
másik serpenyőt is felhevítjük és egy határozott
mozdulattal átfordítjuk bele a félig már megsült
lepényünket. Pár perc alatt készre sütjük és
egy tányérra csúsztatjuk, akár egy omlettet :D
A forró karamellizálódott gyümölcsökre
vanília fagylaltot kanalazunk, fahéjjal hintjük.
Jó étvágyat!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése