Mogyoróvajas avokádó mártogatós...
Rendszeresen vásárolok avokádót, ami általában kökeményen csücsül
az üzletek polcain...hamar a kamrába kerül az almák tetejére és
pár nap múlva krémes állagot ölt és máris készülhetnek belőle
üde zöld krémek, vaaaaaaagy egy kis trükköt alkalmazva édesség! :D
Illatos-zamatos őszi gyümölcsöket még csábítóbbá varázsolhatjuk
ezzel az -avokádó mártogatóssal. Pillanatok alatt elkészül
és még a gyümölcsöt félre toló gyermek is kapható lesz eképpen
a vitamin majszolására :P
Palacsintába kenve és a sütőtökös muffinhoz kanalazva
is jól működött a csalafintaságom!
Vegyétek-vigyétek és kenjétek !
Hozzávalók...
1 db érett avokádó
2 ek mogyoróvaj
2 ek méz
1 ek cukrozatlan kakakópor
1 kk instant kávé
1-2 ek tejszín
egy csipetnyi fahéj
Elkészítés...
A puha avokádót egy magas falú mérő hengerbe kanalaztam,
majd a többi hozzávalóval együtt, botmixer segítségével krémesre mixeltem.
A hozzávalók csak egyéni ízlés szüleményei...mndenki alakítsa kedvére,
de a mártogatós krém kipróbálása nagy szívvel javasolt ! :D
Gyerkőceimnek fel sem tűnt, miféle "zöldségbe" mártogatják a gyümölcsöket!
Már korábban is "kavartam" avokádó alappal pohár krémet,
amit itt találtok...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése