"Őszi" dzsem...
Ízek, illatok, színek üvegbe zárása folytatódik...
már nem is tudom hányadik variánsban.
Ezúttal csupa őszi csemegét házasítottam
össze egy üvegbe...
Hozzávalók...
2 kg körte
2 kg füge
6 db szilva
6 db őszi barack
80 dkg nádcukor
1 citrom leve
1 tk őrölt szegfűszeg
kevéske friss gyömbér,
éppen csak az aroma kedvéért :D
1 cs 2:1 gyümölcs zselésítő
Elkészítés...
Gyümölcsöket alaposan megmosva, megtisztítva,
darabolva feltesszük főni egy nagy edényben,
ízlésünknek megfelelően citrom levével, frissen
reszelt gyömbérrel és szegfűszeggel fűszerezve.
Amikor puhára párolódtak a gyümölcsök, kézi mixerrel
pürésítünk és cukorral tovább ízesítünk.
A zselésítőt a megadott módon és ideg
főzzük az illatozó mályva színű dzsemünkkel.
csíramentes, száraz üvegekbe töltve, lezárva fejre
állítjuk,majd a kamra polcra rendezgetve várjuk
az üveg bontás és kóstolás pillanatát!
Pirítós,rukkola, friss füge szeletek, pirítótt
idei dió, mozzarella sajt...
a meleg napsugarakat élvezve kenegettem a
dzsemet minden egyes sós falatra...
mit mondjak...mennyei élmény...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése