"Sárga" dzsem...
A folytonos kísérletezés és próbálkozás megléte, ami
megédesíti egy-egy napomat. No most szó szerint édesíti,
ugyanis dzsemeket készítek, kis üvegcsékbe próbálom
bezárvni az elmúlt "Nyár" és a jelen "Ősz" aromáit...
Végtelen egyszerű az elkészítésük és télen milyen
üdítő lesz palacsintára, süteményekbe vagy akár
vadhúsokhoz kínálva is.
Hozzávalók...
1 közepes sárgadinnye
2 db körte
1 nagyobbacska cukkini
(tisztítva,reszelve)
1 citrom leve
egy darabka frissen reszelt gyömbér
6 db savanykás alma
(tisztítva, reszelve)
1 cs 3:1 gyümölcs zselésítő
Elkészítés...
Cukkinit és az almákat meghámozzuk, lereszeljük
és citrom levével meglocsolva nagy edénybe tesszük.
Körtéket és a sárgadinnye húsát apró kockákra vágva
hozzá adjuk, majd ízlés szerint gyömbért reszelünk bele.
Az egyveleget puhára főzzük és kézi mixer segíztségével
pürésítjük, a cukorral alaposan átforraljuk.
Majd egy kevés cukorhoz keverjük a
zselésítő anyagunkat és a gyümölcs pépben elkeverve
az előírt ideig forraljuk, csíramentes üvegekbe
mérve 10 percre fejre állítjuk mielőtt a kamra polcára sorakoztatnánk őket.
Pikáns és pimasz...ez a két szó jutott róla eszembe.
Ami szívderítő volt, hogy Dorka az edényben maradt
dzsemet elmélyülten kanalazva hümmögte...Ez fini anya!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése