Pisztáciás puszedli...
Szuper áron vettünk friss pisztáciát, így nem is volt
kérdés, hogy 1-2...3 finomság alappilére legyen :D
Sósan, édesen, pirítva, fűszeresen, bundásan...
amolyan Gombóc Artúr "szindrómám" van olajos
magvakat illetően(is) Ez egy végtelenül egyszerű,
de annál finomabb pihe -puha omlós puszedli...
szeressétek, vigyétek!
Hozzávalók...
(~ 40 db)
170 g búza finom liszt
70 g darás liszt
70 g vaj
50 g tejpor
30 g őrölt pisztácia
80 g porcukor
1 tojás
1 kk sütőpor
csipetnyi só
díszítéshez...
pisztácia, mogyoró, mandula,kesudió szemek
Elkészítés...
Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, tepsit sütőpapírral fedünk.
A tészta hozzávalóiból, lágy tésztát keverünk,majd
vizes kézzel zöld diónyi gombócokat formálunk.
Minden gombóc közepébe 1-1 szem olajos magvat nyomunk
és a forró sütőbe tolva 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütőlemezen hagyjuk hűlni, majd jól záródó dobozba
téve, hosszabb ideig eltartható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése