2014-10-07







Pisztáciás puszedli...















Szuper áron vettünk friss pisztáciát, így nem is volt
 kérdés, hogy 1-2...3 finomság alappilére legyen :D
Sósan, édesen, pirítva, fűszeresen, bundásan...
amolyan Gombóc Artúr "szindrómám" van olajos
 magvakat illetően(is) Ez egy végtelenül egyszerű, 
de annál finomabb pihe -puha omlós puszedli...
szeressétek, vigyétek!








Hozzávalók...
(~ 40 db)

170 g búza finom liszt
70 g darás liszt
70 g vaj
50 g tejpor
30 g őrölt pisztácia
80 g porcukor
1 tojás
1 kk sütőpor
csipetnyi só


díszítéshez...

pisztácia, mogyoró, mandula,kesudió szemek







Elkészítés...



Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, tepsit sütőpapírral fedünk.
A tészta hozzávalóiból, lágy tésztát keverünk,majd
vizes kézzel zöld diónyi gombócokat formálunk.
Minden gombóc közepébe 1-1 szem olajos magvat nyomunk
és a forró sütőbe tolva 8-10 perc alatt készre sütjük.
Sütőlemezen hagyjuk hűlni, majd jól záródó dobozba
téve, hosszabb ideig eltartható.




















Nincsenek megjegyzések: