Lángos . . .
Egyszerű és finom.Az ősrégi, a megunhatatlan és persze variációiknak se szeri se száma .
A nyarak slágere strandokon, az én konyhámban pedig bármikor :)
Hozzávalók . . . 4 személyre
50 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
csipet só
1 tk cukor
2 dl tej
2 dl langyos víz
Elkészítés . . .
Kevés cukrozott langyos tejben élesztőt felfuttatom. A többi hozzávalóval együtt nokedli sűrűségnél keményebb tésztát kapok.Duplájára kelesztem, majd olajos kézzel kis halmokat vágok belőle. Majd forró olajban kezünkkel korongot formálva aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedve lecsöpögtetem a felesleges zsiradékot
Ízlésünknek megfelelő feltéttel kínálom :).
Tálaláshoz
fokhagyma, só, tejföl, sajt . . .
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése