2013-06-10


Lángos . . .




Egyszerű és finom.Az ősrégi, a megunhatatlan és persze variációiknak se szeri se száma .
 A nyarak  slágere  strandokon, az én konyhámban pedig bármikor  :)

Hozzávalók . . . 4 személyre

50 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
csipet só
1 tk cukor
2 dl tej
2 dl langyos víz

Elkészítés . . .

Kevés cukrozott langyos tejben élesztőt felfuttatom. A többi hozzávalóval együtt nokedli sűrűségnél keményebb tésztát kapok.Duplájára kelesztem, majd olajos kézzel kis halmokat vágok belőle. Majd forró olajban kezünkkel korongot formálva aranybarnára sütöm mindkét oldalát.
Papírtörlőre szedve lecsöpögtetem a felesleges zsiradékot
Ízlésünknek megfelelő feltéttel kínálom :).




Tálaláshoz

 fokhagyma, só, tejföl, sajt . . .











Nincsenek megjegyzések: