Paradicsomos Fusilli sonkával . . .
Gyengéim a tészta ételek :) Gyors és nagyon változatos ízvilágot
kreálhatunk belőlük. Gyermekeim elsősorban a "szaftos" formációkat
részesítik előnyben, de igazából édes és sós is egyaránt jöhet bármikor :)
Hozzávalók...
4 személyre
4 személyre
500 gr száraztészta
(személyenként kb 15 dkg-t számolunk :)
4 db közepes hámozott paradicsom
(konzerv is jó :)
(konzerv is jó :)
2 ek sűrített paradicsom
1/2 fej vöröshagyma
2 dl zöldség alaplé
2 db szárzeller szál
1 db közepes sárgarépa
1 ágacska kakukkfű
20 dkg füstölt sonka
1 gerezd fokhagyma
1 kk oreganó
só,bors
1 kk cukor
reszelt sajt . . . a tálaláshoz
Elkészítés...
Vöröshagymát apró kockákra vágjuk/reszeljük,
olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a szintén kis
kockákra vágott sonkánk következik a hámozott paradicsom és
angol zellerszárral együtt. Fűszerekkel együtt puhára pároljuk.
olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a szintén kis
kockákra vágott sonkánk következik a hámozott paradicsom és
angol zellerszárral együtt. Fűszerekkel együtt puhára pároljuk.
Eközben sós/pár cseppnyi olajos/ lobogó forró vízben
roppanósra főzzük a fussilinkat (a szaft és a gőz még
puhít rajta, ezért érdemes roppanósra hagyni )
roppanósra főzzük a fussilinkat (a szaft és a gőz még
puhít rajta, ezért érdemes roppanósra hagyni )
Szaft és tészta összeforgatása következik . . .
egy nagy adag reszelt sajttal hintve tálaljuk,
ami azon melegében ráolvad illatozó tésztánkra .
Kötényeket felkötni! Jó átvágyat :)
egy nagy adag reszelt sajttal hintve tálaljuk,
ami azon melegében ráolvad illatozó tésztánkra .
Kötényeket felkötni! Jó átvágyat :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése