Fahéjas-krémsajtos
szeletkék...
szeletkék...
SAD játék immáron 28.fordulójához érkezett,
aminek is házigazda szerepét Kabóca a konyhában
blog szerzője Orsi vállalta magára. Sokunknak kedves
fűszer, maga csábító fahéj lett főszereplője
az adott tematikának. Gondolom sokad magammal örülünk
az adott tematikának. Gondolom sokad magammal örülünk
ennek az ötletének, hiszen hamarosan itt van az év
legszebb ünnepe , aminek egyik fő mozgató rugója
legszebb ünnepe , aminek egyik fő mozgató rugója
a fahéj :D Kíváncsian fogom olvasni a többiek
ötletelését ! :D
ötletelését ! :D
Hozzávalók...
(14 szelethez)
(14 szelethez)
Piskótához...
4 db tojás
230 g puha vaj
230 g porcukor
230 g liszt
1 tk vanília esszencia
1/2 tk sütőpor
1 tk őrölt fahéj
csipetnyi só
Krémhez...
300 mg natúr krémsajt
(Lidl saját márkás termékét használtam)
300 ml habtejszín(cukrozott)
1 kk őrölt fahéj
1 tk vanília esszencia
100 g kandírozott narancshéj,
amiből egy keveset elcsenhetünk díszítéshez
Burkoláshoz...
300 mg tej- és étcsokoládé vegyesen
300 ml tejszín
1 mk őrölt fahéj
300 mg natúr krémsajt
(Lidl saját márkás termékét használtam)
300 ml habtejszín(cukrozott)
1 kk őrölt fahéj
1 tk vanília esszencia
100 g kandírozott narancshéj,
amiből egy keveset elcsenhetünk díszítéshez
Burkoláshoz...
300 mg tej- és étcsokoládé vegyesen
300 ml tejszín
1 mk őrölt fahéj
Elkészítés...
20 X 30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A puha vajat, porcukrot, vaníliát,csipetnyi sót
kihabosítjuk és apránként hozzá adva a tojásokat,
tovább keverjük.
Átszitált lisztet, sütőport és fahéjat, fokozatosan
hozzá adagolva, krémszerű tészta masszát kell kapjunk.
Tepsibe egyenletesen belesimítjuk és előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt(légkeverésen) készre sütjük.
Rácsra borítva hűtjük.
Krémhez a tejszínt felhabosítjuk, vaníliával-,fahéjjal
elkeverjük a sajtkrémet és óvatosan a tejszínhabba
forgatjuk az apró kockákra vágott kandírozott
narancshéjjal együtt. A vajas piskótalapot
félbe vágjuk és sajtkrémmel töltve, hűtőbe tesszük
pár órára. Hasábokra vágjuk a süteményt és
a tejszínben felolvasztott fahéj + csokoládé keverékével
lekenjük. Nálam eléggé "rusztikusra" sikeredett ez
a művelet :D Mindig jó móka,ha csupa csokoládé a kezed,
miközben süteményt készítesz.
Kandírozott narancs darabkákkal díszítve,újból
hűtőbe tesszük dermedésig.
simítsd a sütemény tetejére, az olvasztott tejszínes csokit
majd hűtés után,tetszőleges formára szeletelve kínáld :D
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
20 X 30 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk.
Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A puha vajat, porcukrot, vaníliát,csipetnyi sót
kihabosítjuk és apránként hozzá adva a tojásokat,
tovább keverjük.
Átszitált lisztet, sütőport és fahéjat, fokozatosan
hozzá adagolva, krémszerű tészta masszát kell kapjunk.
Tepsibe egyenletesen belesimítjuk és előmelegített
sütőben 20-25 perc alatt(légkeverésen) készre sütjük.
Rácsra borítva hűtjük.
Krémhez a tejszínt felhabosítjuk, vaníliával-,fahéjjal
elkeverjük a sajtkrémet és óvatosan a tejszínhabba
forgatjuk az apró kockákra vágott kandírozott
narancshéjjal együtt. A vajas piskótalapot
félbe vágjuk és sajtkrémmel töltve, hűtőbe tesszük
pár órára. Hasábokra vágjuk a süteményt és
a tejszínben felolvasztott fahéj + csokoládé keverékével
lekenjük. Nálam eléggé "rusztikusra" sikeredett ez
a művelet :D Mindig jó móka,ha csupa csokoládé a kezed,
miközben süteményt készítesz.
Kandírozott narancs darabkákkal díszítve,újból
hűtőbe tesszük dermedésig.
Amennyiben nincs kedved külön pepecselni a csoki ganache-val
a fele burkolat mennyiséget használva, nemes egyszerűséggel, simítsd a sütemény tetejére, az olvasztott tejszínes csokit
majd hűtés után,tetszőleges formára szeletelve kínáld :D
Kötényeket felkötni! Süssetek finomakat :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése