2014-08-21







Ringló-alma 
mini cobbler...
















Utolsó ringló szilvákat szüreteltem le a fánkról, 
no meg pár árválkodó zöld alma a spejzban, amiből
gyors és laktató édesség készült az "éhes" apró népnek 
... A coblerrel sosem fogunk mellé, hiszen bármilyen 
gyümölcsöt tehetünk a rakoncátlan tészta hupplik
 alá! A fagyi, amit mellé kanalazunk, már csak
 a sütikénk megkoronázása :D










Hozzávalók...
12 muffin formához


tésztához...

250 g liszt
50 g kristálycukor
1/2 csomag sütőpor
1 mk fahéj(opciós:)
100 g vaj
100 ml tejszín
csipet só


tetejére...

2 ek kristálycukor
1 mk őrölt fahéj
1 maréknyi pörkölt pisztácia
50 g fehér csokoládé



gyümölcsös alaphoz...


 mézédes ringló úgy 5-600 grammnyi
és 2 db zöld alma
őrölt fahéjjal és szegfűszeggel
ízesítettem, pluszban édesítésre 
nem volt szükség :)
2 csapott evőkanálnyi kukorica keményítő






Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 180°C-ra, aluminium kapszlikat 
vékonyan olvasztott vajjal kikenjük.
Ringlót kis darabokra vágtam, almát nagyjukú
reszelőn lereszeltem, kevéske citromlét  
locsoltam a gyümölcsökre. Őrölt fahéjjal és 
szegfűszeggel ízesítettem, majd elkevertem 
a kukorica keményítővel.
 Hozzávalók össze dolgozásából, lágy, ragacsos
 szerkezetű tésztát kapunk...
Muffin méretű, aluminium kapszlikban elosztottam 
a fűszeres gyümölcs keveréket, amire lisztezett kézzel 
tészta darabokat tépkedtem. Fahéjas cukorral és 
durvára vágott pisztáciával szórtam, valamint
minden mini cobbler közepébe 1 kockányi 
fehér csokit nyomtam. 
Egy nagy tepsire rakosgattam a kapszlikat és kb
 15-20 perc alatt, aranybarnára karamellizálódott 
a felszínük...már csak annyi a dolgunk, hogy
kiskanalat ragadjunk és vigyázzunk, hogy a forró 
gyümölcsös töltelék meg ne égesse a szánkat!
Másnap is nagyon finom, mint egy kis pitét ki 
tudjuk csúszatatni a formából... 
Fagylalttal, mascarpone krémmel, vagy akár vaníliás 
joghurttal is kínálhatjuk.
Jó étvágyat hozzá! :)

























Nincsenek megjegyzések: