Habcsók rózsák ...
Alkalmi ihletésű, de mégis egyszerű édességet hoztam mára
... Dolce vitaaaa :)
... Dolce vitaaaa :)
Habcsók - csoki krém és linzer triumvirátusa :)
Linzer megpuhul a csokitól a teteje pedig ropogós ... hm
Linzer megpuhul a csokitól a teteje pedig ropogós ... hm
kb 45 db-hoz
habrózsához...
5 tojás fehérje
35 dkg porcukor
2 csapott ek étkezési keményítő
1 tk vanília kivonat
pár cseppnyi piros ételfesték(opcionális)
1 tk vanília kivonat
pár cseppnyi piros ételfesték(opcionális)
tésztához...
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
csokikrém...
15 dkg csokoládé
6 ek tejszín
2 dkg vaj
Elkészítés ...
60 fokra előmelegítjük a sütőt, nagyobb sütőlemezekre
sütésálló papírt vágunk. Porcukrot és a keményítőt
átszitáljuk egy tálkába, össze keverjük, félre tesszük.
Tojás fehérjéket félkeményre habosítjuk, vanília
kivonatottal ízesítjük, majd teljesen keményedésig
habosítjuk tovább, amihez kanalanként adagoljuk a
keményítős porcukrot!!! Szép fényes masszát kell kapjunk.
Egy késhegynyi piros ételfestéket(Wilton gél alapú
ételfesték) kevertem örvény szerűen a masszához és
óvatosan habzsákba töltöttem kb 5 cm átmérőjű rózsákat
kanyarítva a sütőpapírozott tepsibe. A méret a linzer
alap miatt fontos(persze csak kb-ra, vonalzó azért
nem kell:)
Sütőbe toljuk rózsa habcsókjainkat és az ajtót
kitámasztva egy vékony fakanállal kb 120 percig
"szárítjuk" őket.
Eközben elkészítjük a linzer tésztát, amit gyors
mozdulatokkal összegyúrunk , becsomagoljuk és hűvös helyen pihentetjük.
Csokikrém jelen esetben egy "ganache krém", amit
végtelen egyszerű elkészíteni... Kis lábaskában tejszínt
melegítünk és ebbe tördeljük a csokoládét, addig
kavargatjuk amíg az teljesen el nem olvad ,
majd a vajat is bele olvasztjuk! Forralni nem kell,
csak olvasztani !!! Jól elkeverjük, hogy szép fényes,
homogén legyen a csoki. Hűvös helyen hagyjuk megdermedni.
Linzer tésztát enyhén lisztezett felületen 2-3 mm
vastagra nyújtjuk és 5 cm átmérőjűköröket szúrunk belőle. Előmelegített 180 fokos sütőben 6-7 perc alatt
világosra sütjük, majd rácsra téve hűtjük.
Célszerű mindezeket a mozzanatokat előző nap elkészíteni,
így másnap gyorsabb lesz az össze állítás menete :)
A keményre száradt habcsókokat sütőpapíron hagyjuk kihűlni.
Linzer karikákra krémet kenünk és habrózsával koronázzuk
... sokáig elálló, mutatós sütemény kerekedik belőle :)
A csoki krémet zacskóba töltöttem, arra pici lyukat
vágtam , így könnyebb és gyorsabb volt a töltése !
Kötényeket felkötni! Alkotásra fel :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése