2014-01-07




Diós kiflik ...





Egyszerű vendégváró édes falatkák pici csokival bolondítva.Nincs szükség hűtőben pihentetésre azonnal süthető diós finomság, amit többször is elkészítettem már, ajánlom nektek is szeretettel...




Hozzávalók ...
50 db-hoz

10 dkg margarin
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 db tojás
1 kk sütőpor
20 dkg liszt
csipet só
fél narancs reszelt héja és leve

5 dkg olvasztott csokoládé a díszítéshez




Elkészítés ...

Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Tepsit sütőpapírral béleljük.
A hozzávalókból kissé ragacsos tésztát kapunk, amit 5 egyenlő részre vágva, egyenként további 10 darabra szelünk ... lisztezett kézzel kis kifliket sodrunk és a papírozott lemezre tesszük egymástól kissé távolabb, mert picit terjedni fognak sülés közben. Forró előmelegített sütőbe tolva 10-15 perc alatt világosra sütjük. Vigyázat hamar megéghet és nem omlós ha nagyon kiszárítjuk! Ujjunkkal óvatosan megnyomva a kiflik tetejét, azt puhának még érezzük, akkor jó :)
Piruló dió és narancs illat lengi be konyhánkat, emiatt picit karácsonyi dejavuuu érzésünk lehet!
Amikor teljesen kihűltek diós tésztánk, csokoládét olvasztunk és vékony sugárban a kiflikre csorgatjuk ...Amint megdermed a csokoládé már fogyasztható is!
Kötényeket felkötni!!! Alkotásra fel :O


Tipp...

Kis műanyag zacskóba tördeljük a keserű/tej csokit, amit forró vízzel teli edénykébe helyezünk, amíg teljesen el nem olvad, majd pici lyukat vágva az egyik csücskére, egyenletesen,maszatolás nélkül tudjuk kezelni az olvadt csokit :)
Jól záródó edényben sokáig eláll.









Nincsenek megjegyzések: