Csavart-Rozsos Bagett gazdagon...
Reggelire, tízórai, vacsira ... mindenképp jó választás. Házilag aszalt paradicsomot és annak fűszeres olíva olaját használtam ami még egy kis pluszt adott az ízeknek ;)
Hozzávalók ...
4 db csavart bagetthez
25 dkg finom liszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 dl langyos víz
2 ek olíva olaj
2 csapott kk só
kovászhoz...
2 dl langyos víz
10 dkg liszt
1 dkg friss élesztő
töltelékhez...
1 -1 maréknyi aszalt paradicsom, aszalt olíva bogyó és sós lében olíva bogyó durvára vágva ...
Igazából ízlésedre bízva a bele való !!!
25 dkg finom liszt
15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 dl langyos víz
2 ek olíva olaj
2 csapott kk só
kovászhoz...
2 dl langyos víz
10 dkg liszt
1 dkg friss élesztő
töltelékhez...
1 -1 maréknyi aszalt paradicsom, aszalt olíva bogyó és sós lében olíva bogyó durvára vágva ...
Igazából ízlésedre bízva a bele való !!!
Elkészítés ...
A kétféle lisztet átszitáljuk egy nagy tálba. Sóval csínján bánjuk ha az olajbogyós tölteléket választjuk,hiszen eleve sósak a bogyók :)
Kovászt készítünk - 2 dl langyos vízben csomómentesen elmorzsoljuk az élesztőt és a lisztet, majd meleg helyre téve várjuk hogy együttes erővel futásnak induljanak a tálkából ... Neeeem engedjük őket "megszökni" a lisztes keverékhez adjuk és jó alaposan összedolgozzuk őket. Olíva olajjal dúsítjuk a tésztát és letakarva, langymelegben 30 percet pihentetjük.
4 cipóra osztjuk kelt tésztánkat és egyenként téglalapokat nyújtunk belőlük. Ízlésünknek megfelelő mennyiségben megszórjuk az általunk kedvelt töltelékkel és nem túl szorosan feltekerjük. Miután csinos kis hengereket kaptunk csavarintunk rajtuk egyet és újból pihentetés következik(20 perc)
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Kötényeket fel Konyhatündérek !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése