Kapros-Sárgarépa
tészta köntösben...
tészta köntösben...
Krisztina húsvéti játékot hirdetett, illeskriszkonyhaja.blogján, ahol is vendégváró ételeket, italokat szeretne az ünnepi asztalon látni :D Egy gyorsan elkészülő finomságot viszek, ami kicsit zöldség...kicsit tészta...egy falatnyi sósság nem csak nyusziknak.
Annyira egyszerű és finom! Az aranysárga zöldségek csak úgy ragyognak az ételben. Gyors vendégváró falatka, amitől még vegetáriánus barátaink is el lesznek bűvölve pikáns.
Finom fűszeres szószba mártogatva,
remek előételként is funkcionálhat.
remek előételként is funkcionálhat.
Hozzávalók...
(24 db-hoz)
50 dkg leveles tészta
6 szál sárgarépa
1 csokor friss kapor
2 ek mogyoró olaj
citrombors
tengeri só
1 tojás a kenéshez
+ magvak a szóráshoz(opcionális)
Elkészítés...
Sárgarépákat tisztítjuk és enyhén sós vízben puhára pároljuk.
Lehűtjük és egyenlő hosszúságú darabokra, valamint hosszanti irányban félbe vágjuk.
Serpenyőben mogyoró olajon aranybarnára pirítjuk, sózzuk,-borsozzuk, -apróra metélt kaporral hintjük.
Sütőt előmelegítjük 200 fokra, tepsit sütésálló papírral béleljük.
Leveles tésztát lisztezett gyúrótáblán téglalap alakúra nyújtjuk
és pizzavágó segítségével, 24 db négyzet alakot vágjuk.
és pizzavágó segítségével, 24 db négyzet alakot vágjuk.
Egyenként egy-egy darab fűszeres répát helyezünk rá,
amivel, mintegy köntösbe bugyoláljuk az illatozó répákat :)
amivel, mintegy köntösbe bugyoláljuk az illatozó répákat :)
Tojással lekenjük és maggal szórhatjuk a rolók felszínét(opcionális)
Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Melegen és hidegen is kínálhatjuk.
Egy pikánsan fűszerezett joghurtos mártásba " tunkolva"
tavaszi ízeket varázsolunk a szánkban :)
Melegen és hidegen is kínálhatjuk.
Egy pikánsan fűszerezett joghurtos mártásba " tunkolva"
tavaszi ízeket varázsolunk a szánkban :)
Kötényeket felkötni! Kellemes vendégvárást!