2014-07-04









Tejszínes-kajszis pite...




 











Az örök szlogen...egyszerű és nagyszerű :D
És valóban az! Kovács Lázár, egy az újságban 
látott szilvás pite receptjét adoptáltam át
 a mi szánk ízére...(azaz teljesen átreformáltam :)
Izgultam, mert nagyon finomat szerettem volna 
kihozni a kombinációból. Nagy -nagy örömömre 
olyan jól sikeredett, hogy a két kicsi gyerkőcöm,
a fél pitét befalta, mire a két munkás legényünk
 délután hazaért :D ...jaaa és a levendulás porcukrot
is el kellett oroznom előlük, mert különben,
abból sem maradt volna egy porszem sem :D








Hozzávalók...
(28 cm-s piteformához)


pite tészta...

4 ek búzaliszt
2 ek kukoricaliszt
300 ml főzőtejszín
4 tojás
4 ek cukor
1 tk sütőpor
egy csipet só



feltét...

8-10 szem kajszibarack gyümölcshúsa
egy nagy maréknyi magozott cseresznye
2 ek virágméz
2 tk kukorica keményítő








Elkészítés...


Sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, piteformát 
vékonyan kivajazzuk,lisztezzük.
A kétféle lisztet sütőporral átszitáljuk,
 félre tesszük.
Barackok gyümölcshúsát mézzel ízesítve 
botmixerrel pürésítjük.Csomómentesen hozzá
keverjük a kukorica keményítőt.Egy erős
műanyag zacskóba töltjük,aminek végét bekötjük
és felhasználásig félre tesszük.
Tojásokat csipet sóval és a cukorral kihabosítjuk,
 tejszínt csorgatunk hozzá, majd a
 liszt keverékkel együtt simára mixeljük.
A folyós tészta alapot piteformába öntjük,
barackos pürét tartalmazó zacskó egyik végén
kis lyukat vágunk és spirál alakban aranyló
sárga mintát rajzolunk a tészta tetejére.
Cseresznye darabokkal díszítjük és forró 
sütőbe tolva, 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az utolsó 10 percben sütőpapírral fedtem 
a pite tetejét, nehogy megégjen.
A formában hagytam kihűlni, amikor már 
langyos volt,levendulás porcukorral 
hintettem a tetejét.
Nagyon kellemes zamatos sütemény, 
amivel a levendula íze tökéletes harmóniában van.
No és a kétféle aranysárga szín találkozása,
látványnak sem utolsó!
Kötényeket felkötni...süssetek finomakat!






























Nincsenek megjegyzések: