2013-09-05



Tzatziki . . .
Görög joghurtos uborka saláta





Nyaralás után is folyton a "görög " ízekre vágytunk, így elkészült a hazai  "házi"tzatziki :)



Hozzávalók . . . 


5 dl natúr joghurt (lecsöpögtetve)
2 közepes kígyó uborka
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
só, fehér bors
1 ek friss kapor vagy mentalevél
1-2 ek olívaolaj (ízlés szerint)



Elkészítés . . . 


A natúr joghurtot szűrőbe tett rongyon lecsepegtetjük a savótól 1-2 óra alatt.
Az uborkákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük , sózzuk és pihenni hagyjuk. A héjától ízlés szerint megtisztítjuk,de akár rajta is hagyhatjuk. Majd alaposan kicsavarjuk a reszelt ubikat és tálba téve nyakon öntjük a joghurttal, Sózzuk ,borsozzuk tetszés szerint. Zúzott fokhagymával és kaporral (mentával) ízesítjük.Tálaláskor olíva olajjal locsoljuk , és aszalt olajbogyóval díszíthetjük.


Tipp ...


Önmagában pirítóssal kínálva is megállja a helyét, de a sült-rántott- grillezett ...húsok mellé is kiadós saláta :) Vettem készen szárított fűszer keveréket Görögországban...de a friss hozzávalókat semmi sem kőrözi le igazán !







Nincsenek megjegyzések: