Tündérsüti . . .
Régóta szimpatizáltam egy recepttel, és most
elérkezett a megvalósítás ideje.
elérkezett a megvalósítás ideje.
. . . puncsos ízre vágytam , így ez volt a kiindulópont.
A család elégedett volt a végeredménnyel,
ami egy habkönnyű, nagyon finom süti lett :D
ami egy habkönnyű, nagyon finom süti lett :D
Hozzávalók ...
kb. 24 x 38 cm-es tepsihez:
Tésztához...
25
dkg puha margarin
20
dkg porcukor
5
tojás sárgája
csipet
só
50
dkg liszt
1
csomag sütőpor
Töltelékhez...
2
csomag puncs ízű pudingpor
8
csapott evőkanál kristálycukor
5
dl tej
450 g tejföl
5
tojás fehérje
1/2 citrom reszelt héja
1 tk rum /vagy rumaroma
Elkészítés...
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk
( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre
kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával)
Még forrón hozzákeverjük a tejfölt!
A
tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös
pudinghoz adjuk,
óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab.
óvatos átforgató mozdulatokkal, vigyázva ne törjön össze a hab.
A
sütőt előmelegítjük 180 fokra (Alsó-felső sütésre)
A
tésztához gépi habverővel elkeverjük a margarint a cukorral,
majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába
és a továbbiakban kézi erőre váltva, tésztát gyúrunk.
A tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük,
még pici lisztet dolgozhatunk bele.
majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is.
A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába
és a továbbiakban kézi erőre váltva, tésztát gyúrunk.
A tészta lágy, nagyon könnyen formázható...ha úgy érezzük,
még pici lisztet dolgozhatunk bele.
60 - 40 % arányban két részre osztjuk. A nagyobbik tésztacipót
sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével, tepsink méretére,
majd átemeljük papírostól a tepsibe.
Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk,
amit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk.
sütőpapíron ellapítjuk lisztezett nyújtófa segítségével, tepsink méretére,
majd átemeljük papírostól a tepsibe.
Erre kerül a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk,
amit rácsos alakzatban elhelyezve a töltelékre rakosgatunk.
Kb 30 perc sülés után kukkantsunk be a sütőbe, nehogy megégjenek
a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral a biztonság kedvéért :)
a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral a biztonság kedvéért :)
Összessen 40 perc sütés után a habos rész még kicsit rezegős lehet ,
de nem baj, mert miközben hűl szépen megszilárdul .
de nem baj, mert miközben hűl szépen megszilárdul .
A lehűlt süteményünket porcukorral hintjük és
tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb :)))
tetszőleges formára szeleteljük. Másnap a legfinomabb :)))
4 megjegyzés:
Szia Ani!
A kérdésem: a 30 perc sütés után újabb 40 percig kell sütni, vagy összességében 40 perc a sütésidő?
Szilvia
Kedves Szilvia!
Igen-
összességében kb 40 perc kellett a sütinek:)
Nagyon jó recept, a fotóid nagyon jól néznek ki. Ezért is próbáltam ma ki és nem csalódtam, nagyon mutatós és isteni finom. Köszönöm.
Szia Ani! Egy kérdésem lenne,mivel én gyúrt tésztáknál zsírt használok,és kevesebb margarint,így is készíthetem vagy csak margarinnal lehet. Köszönöm válaszod előre is. Üdv.Gabriella.
Megjegyzés küldése